„JEDAN NA NULA“ – Nepristojnost i pristrasnost voditeljke Danice Vučenić u emisiji državne televizije sa Boškom Obradovićem

„JEDAN NA NULA“ – Nepristojnost i pristrasnost voditeljke Danice Vučenić u emisiji državne televizije sa Boškom Obradovićem

27 februara 2014

Beograd_Prajd_11-3_7Piše: Jelena Brkić

Ko nije gledao emisiju „Jedan na jedan“ na RTV 25.02.2014. ili „Danica Vučenić protiv Boška Obradovića“ ili „EU protiv Rusije“ ili „ljudska prava protiv primitivnih Srba“, imao je sreće. Koga ovaj tekst motiviše da istu pogleda, unapred mu se izvinjavam.

CELU EMISIJU U KOJOJ JE GOST BIO BOŠKO OBRADOVIĆ IZ DVERI, MOŽETE POGLEDATI OVDE

Ja skoro nisam imala prilike, čak i u medijski obogaljenoj Srbiji, da na delu vidim onoliku količinu nepristojnosti, pristrasnosti i bezobrazluka od strane jednog voditelja. I to državne televizije, koju plaćaju građani Srbije.

Osim izrazite neprofesionalnosti koju je gospođa Vučenić pokazala, jer se ponašala kao da je predstavnik političke stranke sa suprotnim opredeljenjem pokretu Dveri, te se stekao utisak da je sa gospodinom Obradovićem u političkom duelu, na načinu na koji je voditeljka branila evropske vrednosti, nasuprot mračnoj i strašnoj Rusiji, pozavidela bi joj i Ketrin Ešton, a da ne pričamo o ovdašnjim političarima evro-mazohistima.

Međutim, moj problem nije ni nepristojnost gospođe Vučenić, niti njen napad na pokret Dveri, ali jeste moj problem njen napad na jedinu svetsku silu na čitavom svetu koja danas jeste iskreni saveznik Srbije – na Rusiju. U situaciji kada se Srbija čereči po zahtevu Evropske Unije, kada nam sa Zapada stižu samo ucene i papreni krediti, pusti san evrofanatika i kompleksi nikad uzvraćene zapadne ljubavi raznih Vučenića i Vučenićki, prevršili su svaku meru. Verovatno u nadi da će ih Zapad više voleti, ako oni više mrze Rusiju, više nemaju obraza ni srama.

Postavljam pitanje koje su to tačno evropske vrednosti koje su bolje od naših i ruskih? Koje?

Je li naša kultura, vera i tradicija manje vredna od Zapadne, pa treba da usvojimo njihovu? Da li je zaštita naše porodice manje vredna od prava pedera? Da li kompanije sa Zapada koje dolaze u Srbiju, uključujući i strane banke, ulažu zato što je u Srbiji pogodna investiciona klima ili zato što im se daju podsticaji da dođu? Drugim rečima, plaćamo li mi njima da dođu i koriste nas za jeftinu radnu snagu?

Sa kojim pravom se kritikuje Rusija da ne poštuje ljudska prava i ko kritikuje? Oni koji su dozvolili progon 400.000 Srba iz evropske Hrvatske koja Oluju, dan na koji je etnički očistila viševekovno srpsko ognjište, slavi kao nacionalni praznik? Oni koji su doprineli progonu 300.000 Srba sa Kosova i Metohije i koji i dan danas preostale Srbe drže na nišanu u koljačko-šiptarskoj zločinačkoj NATO tvorevini? Oni koji su nam pre samo 15 godina bacali bombe sa osiromašenim uranijumom, od kojih 300 dece godišnje u Srbiji oboli od raka, a svaki četvrti par ne može da ima dece?

Kada je tačno poslednji put Rusija napala neku suverenu državu? Inicirala državni udar u nekoj državi? Nametala silom svoje vrednosti? Kome i zašto smeta Rusija u Srbiji, a ne smetaju NATO baze i pljačkaroški MMF? I kako vas uopšte, Vučenići i Vučenićke nije sramota? Imate li imalo ličnog dostojanstva i ponosa, ako već nemate nacionalnog? Čemu vi težite? Kom Zapadu? Kom sistemu vrednosti? Američko-holivudskom? Ili Briselskom?

I šta mislite da će vam doneti Evropska unija? Novac? Poštovanje? Šta? Trebalo bi o tome pitati PIGS, kako od milošte Englezi zovu građane Portugalije, Italije, Grčke i Španije. Tome li težite, Vučenići?

Jednu stvar vam priznajem: Srbi treba da menjaju svest! Treba da shvate da svi mediokriteti poput Vučenića vode žestoku bitku za „evropske vrednosti“ jer samo u okviru njih mogu i dalje da zadrže privilegije koje im ne pripadaju, ni po znanju, ni po časti. U svakom drugom sistemu vrednosti, zasnovanom na ličnom kvalitetu, profesionalnosti i radu, nemaju nikakve šanse. Kada promenimo svest, znaćemo da moramo odmah da reagujemo i zahtevamo ostavku voditelja koji se, u skladu sa evropskim viđenjem poštovanja ljudskih prava, usudi da izgovori „ne dam Vam da više govorite“. Čak i da je privatna televizija u pitanju, a kamoli kada prosto i nepristojno ponašanje mi plaćamo.

(Vaseljenska)

KOMENTARI17 komentara

 1. Tanja says:

  Šta očekivati od takvog lica,preletačica,veru prodaje za večeru...Puna Srbija danas takvih...

 2. milica says:

  Ako niste vidjeli sličnu neprofesionalnost i bezobrazluk voditelja pogledajte emisiju pošteno na FTV(bih)koju vodi duška jurišić-situacija ista....

 3. Marko says:

  "Oni koji su dozvolili progon 400.000 Srba iz evropske Hrvatske koja Oluju" Nitko nije protjeran, takozvana "vlada" takozvano-samozvane "krajine" je sama donijela odluku o evakuaciji tamošnjeg stanovništva. Akcija izaziva reakciju, proglašenje terorističke kvaziparadržave je izazvalu Oluju

 4. Antipod says:

  Pitanje svih pitanja je kako je moguće da takva spodoba može da nesmetano zloupotrebljava medije, koji neupitno moraju ostati nezavisni. Nažalost, odgovor je jednostavan: u Srbij je na snazi novinarski fašizam, koji guši svaku promociju istinskih nacionalnih vrijednosti. Bojim se da nema povratka, jer se ne radi o izolovanom slučaju. Slično je i u Federaciji BH, u kojoj agresivnost novinara prevazilazi granice elementarne pristojnosti (npr. Hadžifejzović, Jurišić, Marić itd.).

 5. Milan Bozic says:

  Ha, ha, ha a najveca fora je u tome sto (inace narod tj javnost to ne zna) ovaj isfrustrirani srbofobni akrep od tzv zene ima platu od preko 150 000 dinara mesecno. Jebe Srbe u zdrav mozak i jos masno zaradjuje na tome i to od nasih para iz naseg drzavnog buzeta! Srbi su zaista teska bagra od naroda njima bre bukvalno mozes da izvrsis defekaciju direktno u usta a oni ce da cute i jos ce da ti se zahvale na tome! Koja skart nacija, koji geneticki otpad od ljudi, koja psihopatologija jebote pa to je za anale bescasca i za univerzitetske uzbenike iz oblasti psihologije i psihijatrije. Stid me je ponekad sto pripadam ovom naopakom soju i rodu!

 6. Dušan says:

  Marko.... Sedi di si...gledaj svoja posla, gledaj šta ti uradiše od Hrvatske i za to se brini..Ne zaviruj u tuđe dvorište, nekulturno je...Pa i mi ovde smatramo većinski da ste takozvana država sa takozvanom vladom, pa se ne razbacujemo sa time..gledamo svoja posla i ne prozivamo vas...A to, što te pogađa istina puno govori o tebi samom..

 7. Djordje says:

  Marko ja sam upoznat sa situacijom u Srpskoj Krajini iz prve ruke,nista tu nije takozvano ko sto ti kazes-verovatno zato sto su ti mediji isprali mozak.Formiranje Krajine je refleksna acija koju su srbi morali preduzeti jer je Hrvatska drzava koja je bila clanica Federacije htela samovoljno da istupi iz te federacije,a Srbi su KONSTITUTIVNI narod u Hrvatskoj,sto znaci da se takve odluke ne donose bez njih,uz to hrvatske paravojne formacije pocele su progon srba iz gradova gde su hrvati vecina,bilo je i ubistava da ne pricam o zastrasivanju.Iz istorije bi dobio KECA bez mogucnosti da ga popravis dok ne naucis ko je ziveo na prostorima Dalmacije,Like,Korduna i Banije.Konkretno 187..i neke na popisu stanovnistva u Dubrovniku zivelo je oko 80% Srba,a cuda li velikog,niti jednog hrvata,toliko o tome ko je kogaproterao i cija je to zemlja.

 8. Antipod says:

  "Nitko nije protjeran, takozvana “vlada” takozvano-samozvane “krajine” je sama donijela odluku o evakuaciji tamošnjeg stanovništva. Akcija izaziva reakciju, proglašenje terorističke kvaziparadržave je izazvalu Oluju" Za Marka: Da se nešto takvo prvi put desilo u istoriji srbskog naroda , mozda bi se i naivno povjerovalo u tu nebulozu - ovako, potvrdili ste istorijski dokazani atribut genocidne nacije.To vam ni vaša EU neće moći sakriti.

 9. qryber says:

  @Marko: da je tako kako ti pises, svih 400k bi se vratilo nazad tokom ovih 20 godina, ispravljajuci svoju "zabludu"....medjutim, to bas nije tako...neko ih stalno napada, pali kuce, ubija, verovatno oni sami, ako tebe pitamo..

 10. qryber says:

  btw, šta je to sa osobama koje imaju oblik reči "vuk" u imenu i prezimenu, sve do jedne protiv Srpskog naroda (Vuk Branković, Vuk Drašković, Vučić, itd...)

 11. velimir says:

  OVA SPODOBA SEBE NAZIVA VODITELJEM NEKE EMISIJE , PO MENI ONA BI MOGLA SAMO DA VODI JEDNU NACRTANU OVCU I ONDA BI MOGLI REĆI "JEDAN NA JEDAN" ODNOSNO 1 = 1

 12. tandaramandara says:

  Kvaziparadržava u svetu je jedino hrvatska koju su osnovali nacisti na čelu sa hitlerom na prostorima gde nikada ranije nije postojala. To su sve prostori nekadašnjeg Dušanovog Carstva, dakle Srbija, kvaziparaustaše...

 13. velimir says:

  NIKAD U EU. TO JE AMERIČKO -NACISTIČKA TVOREVINA

 14. jeremija says:

  Nikad, ni po cenu teške robije nemam nameru da plaćam javni medijski servis okupirane Srbije.A oni ,koji plaćaju plaćaju gebelsovsku propagandu protiv srbstva,svetosavlja,ćirilice -

 15. Voja says:

  Bravo Božiću, podpisujem tvoje reči. Ovde može svaka budala da lupa šta hoće i da mu dlaka s glave ne fali. Žalosno je što većina misli da istorija počinje od njih. Pitam se, gde su nam koreni i ponos.

 16. alekss says:

  ono sto narod zaista zeli da cuje istinu ko ga laze i koliko krade i kuda sve to vodi, cusmo u ovoj emisiji

 17. Iva says:

  Tako rade u "tolerantnoj" EU pozovu jednog normalnog u studio i dva protivnika, plus voditelj i krenu udruzeno u napad. Kao da su svi mediji u Evropi pod istim pro-americkim gazdama. U nemackom Spiegel je jedan novinar izneo istinu manipulacije novinarstva u javnost i dobio otkaz. Tako da se zna da novinari nigde nisu slobodni, svaki tekst se predhodno proverava od nadleznog gazde te medijske kuce (gazda je dobro izabran) pa ako on odobri izlazi u javnost. Kod nas u Srbiji je posebno i to sto su novinari veoma agresivni, nekulturni i ocigledno antisrpski nastrojeni, treba napraviti spisak tih novinara i medijskih kuca, prikupiti potpise i sve ih redovno tuziti,pa kome dosasi. Osim toga u slobodnim Internet novinama redovno objavljivati njihove postupke sa imenom i prezimenom kao recimo ovde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *