ЈЕДАН ОД НАЈМОЋНИЈИХ РУСА код Вучића!

ЈЕДАН ОД НАЈМОЋНИЈИХ РУСА код Вучића!

5 јуна 2017

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да је званични Београд поносан на односе Србије и Руске Федерације, који су, како је оценио, најбољи у савременој историји.

Председник Вучић је то рекао током састанка са председником Државне Думе Федералне скупштине Руске Федерације Вјачеславом Володином са којим је разговарао о односима двеју земаља, српског Парламента и руске Државне Думе.

„Ми гајимо искрене односе према Руској Федерацији и поносимо се нашим пријатељством. Србија је мала земља, али је умела да сачува своју независност. Хвала Руској Федерацији што није на нас вршила притиске и што није подржала пријем такозваног Косова у УНЕСКО”, истакао је председник Вучић.

Председник Државне Думе Вјачеслав Володин захвалио је председнику Вучићу на свему што ради на јачању односа Србије и Русије. Он је нагласио да два парламента остварују успешну сарадњу на билатералном плану, о чему сведочи друго заседање Комисије за сарадњу између Народне скупштине Републике Србије и Државне Думе Руске Федерације.

Двојица званичника разговарали су о сарадњи на економском плану и наступу на трећем тржишту у наменској индустрији, као и о изградњи инфраструктуре.

„Република Србија ће радити на јачању привредне сарадње са Русијом, како бисмо искористили погодности које пружа Споразум о слободној трговини”, истакао је председник Вучић.

Он је председника руске Државне Думе информисао о току економских реформи и стварању пословне климе у Србији и нагласио да су руске инвестиције у Србији добродошле.

Председник Вучић је захвалио на добром аранжману у виду набавке војне опреме која је Републици Србији омогућила дуго очекивану модернизацију. „У области одбране обезбеђен је континуитет и нови квалитет сарадње што се у значајној мери одражава на војно-техничку и војно-војну сарадњу”, заклучио је председник Вучић, саопштила је Служба за информисање председника Републике.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u