ЈЕДАН ОД НАЈМОЋНИЈИХ РУСА код Вучића!

JEDAN OD NAJMOĆNIJIH RUSA kod Vučića!

5 juna 2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je zvanični Beograd ponosan na odnose Srbije i Ruske Federacije, koji su, kako je ocenio, najbolji u savremenoj istoriji.

Predsednik Vučić je to rekao tokom sastanka sa predsednikom Državne Dume Federalne skupštine Ruske Federacije Vjačeslavom Volodinom sa kojim je razgovarao o odnosima dveju zemalja, srpskog Parlamenta i ruske Državne Dume.

„Mi gajimo iskrene odnose prema Ruskoj Federaciji i ponosimo se našim prijateljstvom. Srbija je mala zemlja, ali je umela da sačuva svoju nezavisnost. Hvala Ruskoj Federaciji što nije na nas vršila pritiske i što nije podržala prijem takozvanog Kosova u UNESKO”, istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Državne Dume Vjačeslav Volodin zahvalio je predsedniku Vučiću na svemu što radi na jačanju odnosa Srbije i Rusije. On je naglasio da dva parlamenta ostvaruju uspešnu saradnju na bilateralnom planu, o čemu svedoči drugo zasedanje Komisije za saradnju između Narodne skupštine Republike Srbije i Državne Dume Ruske Federacije.

Dvojica zvaničnika razgovarali su o saradnji na ekonomskom planu i nastupu na trećem tržištu u namenskoj industriji, kao i o izgradnji infrastrukture.

„Republika Srbija će raditi na jačanju privredne saradnje sa Rusijom, kako bismo iskoristili pogodnosti koje pruža Sporazum o slobodnoj trgovini”, istakao je predsednik Vučić.

On je predsednika ruske Državne Dume informisao o toku ekonomskih reformi i stvaranju poslovne klime u Srbiji i naglasio da su ruske investicije u Srbiji dobrodošle.

Predsednik Vučić je zahvalio na dobrom aranžmanu u vidu nabavke vojne opreme koja je Republici Srbiji omogućila dugo očekivanu modernizaciju. „U oblasti odbrane obezbeđen je kontinuitet i novi kvalitet saradnje što se u značajnoj meri odražava na vojno-tehničku i vojno-vojnu saradnju”, zaklučio je predsednik Vučić, saopštila je Služba za informisanje predsednika Republike.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *