ЈЕДАН ОД ВОДЕЋИХ ПОЛИТИЧАРА ФРАНЦУСКЕ открио болну истину ЕУ!

JEDAN OD VODEĆIH POLITIČARA FRANCUSKE otkrio bolnu istinu EU!

12 maja 2017

Jedan od patrijarha francuske politike, bivši ministar socijalista pri Fransoa Miteranu i Žaku Širaku, kao i kandidat na predsedničkim izborima 2002. godine, Žan Pjer Ševenman izjavio je da treba verovati novom predsedniku Francuske Emanuelu Makronu, koji ima strateško mišljenje da je potrebno normalizovati odnose sa Rusijom.

Tri dana nakon izbora Emanuela Makrona za predsednika u Školi biznisa održana je konferencija o Evropi i predsedničkim izborima, na kojoj su kao počasni gosti učestvovali Juber Vedrin, socijalista i bivši ministar inostranih poslova, i Žan Pjer Ševenman.

Nastupajući na skupu, Ševenman je rekao da ga do očajanja dovodi sve što se u francuskim medijima govori o Rusiji.

Na pitanje dopisnika francuskog Sputnjika o budućoj spoljnoj politici Emanuela Makrona i odnosima s Rusijom Ševenman je odgovorio optimistično:

„Mislim da treba verovati njegovom strateškom mišljenju. To je izuzetan čovek i ne treba negirati sposobnost Francuske da uzme u obzir tako moćnu realnost kao što je Rusija.“

On je istakao da je normalizacija odnosa sa Rusijom moguća, navodeći da je tako rekao Emanuel Makron i da nema potrebe da on to ponavlja.

Ševenman podseća na nekoliko Makronovih izjava, od kojih je nekoliko dao 14. aprila u završnoj etapi predizborne kampanje, odnosno već nakon optužbi na račun „ruskih hakera“ i ruskih medija.

Emanuel Makron je za jedan od francuskih listova izjavio da smatra da je moguće razmatrati postepeno ukidanje sankcija Rusiji, „ukoliko Rusija bude poštovala obaveze“, precizirajući da će se ta odluka usaglašavati sa Nemačkom.

Makron je ranije, 17. novembra, izjavio da „Francuska mora da vodi dijalog sa velikim državama, čak i sa onima koje nisu prijateljske, poput Rusije“.

Sputnik.rs

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *