ЈЕДАН ПРЕМИЈЕР ОТКРИО за кога ради ВУЧИЋ! АМЕРИКАНЦИ МУ ТО ПОТВРДИЛИ

JEDAN PREMIJER OTKRIO za koga radi VUČIĆ! AMERIKANCI MU TO POTVRDILI

13 jula 2019

(foto: Youtube printscreen)

Razgovor ruskih prankera sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom izazvao je pravi mali zemljotres na Balkanu. Sputnjik objavio razgovor s prevarantima.

Podsetimo, dvojica ruskih “prankera” smestili su severnomakedonskom premijeru Zoranu Zaevu razgovor, predstavljajući se kao nekadašnji ukrajinski predsednik Petro Porošenko.U razgovorima sa Zaevim, kojih je, kako su rekli za Sputnjik, bilo pet, rekli su severnomakedonskom premijeru da da mito Vaseljenskom patrijarhu Vartolomeju za nezavisnost makednske crkve. Zaev je saopštio lažnom Porošenku da je spreman da plati patrijarhu Vartolomeju 100 hiljada dolara u kešu.

“Parnekeri” su u ime Porošenka saopštili Zaevu da Makedonija ima “odlične šanse” i “može da pokrene proces” dobijanja autokefalije. Navedeno je da realizacija “ovog uslova, između ostalog, takođe može da pomogne”. Pri čemu se predlaže “suma sa popustom”. “Ja sam platio više od 150 hiljada”, saopštio je “Porošenko”.

Bilo je reči o i Kosovu, podeli teritorije, a pominjao se i srpski predsednik Aleksandar Vučić i kosovski Hašim Tači. Zaeva je, u razgovoru, brinula razmena teritorije i što je Vučić “ruski čovek”. Sam Zave pokušao je prethodni dan sve da demantuje, priznavši doduše da je razgovarao sa “prankerima”. Kako je rekao, nakon objavlljivanja tog razgovora na društvenim mrežama, morao je da zove i Tačija i Vučića i da im objašnjava šta se zapravo dogodilo i šta je htreo da kaže.

Šta su rekli “prankeri”

Sputnjik je napravio razgovor s dvojicom “prankera”, Vovanom (Vladimirom Kuznecovim) i Leksusom (Aleksejem Stoljarovim), koji su kazali da ništa iz objavljenog snimka nije menjano.

“Mi tekst nismo menjali. Samo smo objavili to što je on rekao. Ako poslušamo snimak, čujemo reč donacija. Nimalo ga nije začudilo što samo mora da plati 100 hiljada dolara i da mu je tada autokefalnost garantovana. Samo to da se uradi. Štaviše, ako mu dovedem prijatelja, cena će biti 100 hiljada. To je istina. Ne znam šta je shvatio, ali je bilo tako“.

Na pitanje šta im je Zaev govorio o Srbiji i Kosovu, jedan od njih dvojice kaže: “Što se tiče Kosova, on je bio zabrinut planovima razmene teritorija. Severnog dela Kosova i teritorija koje su Albanci hteli da uzmu sebi. On je smatrao da Srbija realizuje Putinov plan, što ga je jako brinulo. On nam je rekao da se o tome žalio Majklu Pompeu. Što se tiče odnosa prema Vučiću, on je javno govorio da je Vučić pod kontrolom Rusije i da se tu nema čemu čuditi.”

Kažu i da su s premijerom Severne Makedonije razgovarali minimum pet puta tokom godine. “U početku, kada smo počeli s njim da razgovaramo, mislili smo da će to biti samo jedan razgovor. Kao po pravilu, naša igra ne traje dugo. Mislili smo da nam samo kaže o odnosima sa Rusijom i oko mešanja u unutrašnje stvari, u to vreme je bio i referendum i proterivanje naših diplomata. Mislili smo da će jedan poziv biti dovoljan. Međutim, on nas se odmah počeo žaliti na svoje unutrašnje probleme, što mi nismo ni očekivali. Počeo je mimo protokola da govori o tome kako su Rusija i druge države loše, što nas je naravno iznenadilo i mi smo odlučili da održavamo kontakt. Održavali smo neformalne odnose. Nekada je on zvao, nekada mi”, kazali su oni i dodali da su čak razmenjivali i fotografije.

VIDEO:

KOMENTARI9 komentara

 1. persida says:

  Kako da ne, Vucic je pod kontrolom Draze Mihajlovica.

  • Ivana says:

   Vučko radi za svoje gazde sa zapada koje rade protiv Srbije i Srba šta nije jasno.

 2. Orthodox says:

  Vučić ne radi za Rusiju, to znaju i vrabci na grani. Da radi za Rusiju, Srbiju nebi ucenjivali i rasparčavali, nego proverite vi još jednom da nije to slučajno štamparska greška...

  • padre says:

   To je stav amerikanaca, ko ne sluša nas on je Putinov!

 3. rajko says:

  Maniti je donedavno radio za adolfinu, ali kako su joj oslabili politički, a u najnovije vreme i fizički mišići on je ostao na cedilu, sirak tužni bez gospodara. Svi ga se gade da bi sa njim imali posla, ali mu svi izdaleka naredjuju i ucenjuju ga. Tako je to kad imaš posla sa nečastivim.

 4. Za Srbiju says:

  Zaev je dokazao da je notorna budala. Klovnokratija u punom izdanju.

 5. Protiv budala says:

  Jednom je Šešelj rekao da su obojica njegovih pulena američki ljudi.

 6. Marinko says:

  U Srbiji ima oko 7000 stranih i domaćih obaveštajaca, koji rade protiv interesa Srbije i srbskog naroda, koji odvlače pare iz Srbije i koji sakupljaju sve moguće i nemoguće podatke o vojnom naoružanju Vojske Srbije. Od 7000 stranih i domačih agenata i obaveštajaca postoji oko 60 ljudi koji su samo u političkim funkcijama koji prenose sva dešavanja na političkoj sceni. Podatki koji oni iznose i prenose iz Srbije su u većini primera strogo poverljivi i nanose štetu odbrani Srbije i srbskog naroda, izključivo jih zanima mogučnost odbrane severa Kosova, tj. srbskih opština, razparčavanje Srbije na Beogradski pašaluk, kakva je struktura jedinica u vojski, naoružanje, itd... Toliko o podatcima koji šokiraju srbski narod ali ne i političku elitu... A mi srbi gledamo parove i zadrugu, šaljemo SMS poruke i prodajemo zemlju strancima, da bi lakše odselili srbsku omladinu i doselili migrante sutra...

  • Marko st says:

   I pisemo po internetu...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *