Једина муслиманка у Конгресу САД – РАТУЈЕ ПРОТИВ АМЕРИЧКОГ ЈЕВРЕЈСКОГ ЛОБИЈА

Jedina muslimanka u Kongresu SAD – RATUJE PROTIV AMERIČKOG JEVREJSKOG LOBIJA

13 marta 2019

AMERIČKE demokrate su se poslednjih nedelja upetljale u (za njih) veoma neprijatan skandal koji zaudara na ksenofobiju i direktno tangira jevrejski deo njihovog biračkog tela.

U njegovom epicentru je kongresvumen Ilhana Omar (37), Amerikanka somalijskog porekla. Ona je sebi dozvolila niz izjava koje i mnogi u njenoj partiji, a i politički oponenti, smatraju antisemitskim.

Ona to odbacuje, čak i dalje insistira na onome što je najvažnije –na borbi protiv „jevrejskog lobija“ u Vašingtonu i američkoj politici uopšte.Omar je koliko do juče bila miljenica američkih liberalnih medija i predstavljana je kao simbol „američkog sna u politici“.

Počelo je od toga što je novinar Glena Grinvald optužio Omar za „antiizraelske poglede“. Apostrofirao je njenu izjavu da američki političari podržavaju Izrael zato što računaju „masne pare“.

Posle ovoga je usledio njen tvit: uticajni Američko-izraelski komitet za novac obezbeđuje Izraelu podršku članova Republikanske partije.

Donald Tramp je ztražio od Omar da podnese ostavku. Pritom je upozorio da abntisemitizmu ne sme biti mesta u Kongresu SAD.

Shvativši da se stvari za nju mogu iskomplikovati, Omar je požurila da izjavi da uopšte nije imala nameru da vređa „američke Jevreje“.

Pritom je ponovo ukazala da važnim problemom SAD smatra lobizam. I u slučaju jevrejskih lobističkih struktura i u slučaju Nacionalne asocijacije vlasnika oružja.

Trampa je optužila: „Vi ste širili mržnju ceo svoj život. Prema Jevrejima i muslimanima, prema domorocima u SAD, imigrantima. Prema crncima i ostalima“.

Omar se `istakla` i pretpostavkom da proizraelske grupe u SAD teže tome da se Amerikanci, u suštini, podjednako lojalno odnose prema obe države.

Njen partijski kolega – kongresmen Maks Rouz – nazvao je ovu tvrdnju Omar „insinuacijom“:

„Ona faktički tvrdi da ja i kolege koje takođe podržavaju pravo Izraela na postojanje nismo verni svojoj zemlji, a ja sam služio u našim Oružanim snagama (u Avganistanu) i sada služim Americi u Kongresu“.

Rukovodstvo Demokratske partije našlo se u pat-poziciji jer s jedne strane nastoji da `urazumi Omar` i da istovremeno zaštiti jednu od prvih muslimanki koja je ušla u Kongres SAD.

Omar je zasad podržao samo jedan od desetak mogućih kandidata demokrata za predsednika SAD – senator iz Vermonta Berni Sanders. Pritom je apelovao da se ne brkaju antisemitizam i legitimna kritika na račun vlade Benjamina Netanjahua.

A on je američki Jevrej.

(Fakti)

KOMENTARI6 komentara

 1. barbika says:

  U Americi je vaspitačica koja radi u dečijem vrtiću pri vladinoj ustanovi dobila otkaz zato što nije potpisala izjavu da neće govoriti protiv države Izrael, pa vi vidite sad da li su ove priče o uticaju jevrejskog lobija preterane...

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  neće dugo živeti.

 3. samostalan says:

  Bez jevrejskog novca, ne moze se uci u trku za americkog predsednika, a kamoli pobediti. Jevreji odredjuju americku politiku 200 posto.

 4. Vladimir says:

  Jedini narod koji konstantno strada kroz istoriju su Jevreji,pogledajte sta je Vasa Pelagic pisao o njima u Ogledau jevrejskog postenja bazirajuci se na izvodima iz Talmuda a ne Tore.Naravno,sada znamo da su u pitanju Hazari pa jos smesnije,Adolf Ajhman je Hazar,98% zemlje u Izraelu pripada Rotshildima,tu ce da ustolice svog Mesiju,mi ga znamo kao amtihrista,namerno pisem malim slovima a ynacemo ga i kao predsednika Ujedinjenih nacija!Oni su samo zaboravili jedno,gradicija u masoneriji ide ovako,tzv poznata masonerija do 33 stepena,od 33 do 66 jevrejski soviniyam a od 66 do 100 cist satanizam,revolucija jede svoju decu!

 5. Vladimir says:

  Uzgred,sto mrze pravoslavlje i Shite,sto da mrze Saudijsku dinastiju kad je njihova!Pravoverni rabini su se cak sastajali sa Ahmedinedzadom!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *