ЈЕДИНИ ДОБАР ДЕО РЕЗОЛУЦИЈЕ 1244 стављен је на захтев…

JEDINI DOBAR DEO REZOLUCIJE 1244 stavljen je na zahtev…

10 juna 2020

Samo manji deo Rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija ide Srbiji u prilog, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Govoreći o razgovorima Beograda i Prištine, Vučić je naveo da je u njima albanska strana insistirala na rezoluciji 1244.„U Srbiji niko nije čitao rezoluciju 1244. Mi čitamo samo dve rečenice koje nama odgovaraju, a ne ove druge“, naveo je Vučić gostujući na TV Pink.

Kako je objasnio, u rezoluciji 1244 UN postoji manji deo koji nama odgovara, a „te dve tačke su stavljene da bi se zadovoljili ruski interesi i da se ne bi reklo da je u pitanju potpuna srpska kapitulacija“.

„Suštinski je u toj rezoluciji stavljeno mnogo elemenata koji će dovesti do pogroma Srba 2004. godine pre svega, a zatim do potpune samoproglašene nezavisnosti 2008. godine“, rekao je Vučić.

Objasnio je da se Srbija preambulom Rezolucije 1244 obavezali da će Kosovo biti predmet Haškog tribunala i dodao da je ponosan što nikoga nije izručio tom tribunalu.

„U članu 11. Rezolucije govori se o najsnažnijoj reafirmaciji sporazuma iz Rambujea, koji govori o sprovođenju referenduma o statusu Kosova. U članu 2. se govori isključivo o represiji snaga SRJ, nema toga da se govori o represiji OVK. U članovima 10. i 11. umesto naših organa vlasti uspostavlja se međunarodno prisustvo, plus privremeni prištinski organi vlasti“, naveo je neke od nepovoljnih strana rezolucije 1244 po Srbiju.

„Umesto da se tome suprotstavimo na mudar način, pravimo strašne greške 2009, 2010. i 2011. godine, a najstrašnija je ona sa Međunarodnim sudom pravde“, rekao je Vučić, misleći na zahtev Srbije tom sudu da se odredi da li je samoproglašena nezavisnost Kosova nezakonita..

„Danas imate 93, 94 posto Albanaca na Kosovu i u tim uslovima mislim da se dobro borimo i da ćemo da se držimo dela rezolucije 1244 koji govore o našem integritetu“, rekao je Vučić.

Dodao je kako očekuje pritiske po pitanju Kosova i Metohije, ali da misli kako „postoje značajna neslaganja unutar zapadne alijanse po pitanju Kosova, ne suštinska neslaganja, već ko će da vodi igru“.

Dodao je da to nije laka pozicija za Srbiju.

„Ne možemo da odbijamo lako najveću silu sveta (SAD), a kako da odbijete EU kada se nalazite na evropskom putu? Ne mogu da budem neodgovoran kao Tači i da kažem „mi nećemo da se odazovemo pozivu Lajčaka, Markona ili Merkel“… Kako to da kažem? To je nemoguće“, rekao je Vučić.

On je dodao da Nemačka, koja je najsnažniji faktor u Evropi kad je reč o rešavanju kosovskog pitanja, neće promeniti svoj stav po tom pitanju, koji je suprotan stavu Beograda, ali da to ne znači da on ne ceni delo i ličnost nemačke kancelarke Angele Merkel. On je naveo da ne može da govori o tome da li je Nemačka podržavala prištinske takse na robu iz centralne Srbije, ali je dodao da je potpuno jasno da „sve što mi mislimo o Kosovu, u Nemačkoj misle suprotno“.

„Jedino zbog čega ne mogu da spavam je Kosovo i Metohija , i narodu hoću da kažem da ću da se borim jednako snažno, a možda još i snažnije“, poručio je Vučić.

KOMENTARI14 komentara

 1. šiško says:

  Pa ništa. Onda ćemo oružjem povratiti svoju teritoriju. Šta on misli? Da će Srbi tek tako prepustiti KiM teroristima, kriminalcima, ubicama, uzurpatorima i ružiteljima? Šta, nemamo vojsku, jer se on pobrinuo da je nemamo? Onda ćemo imati paravojsku! Samo neka proba da preda KiM! Leteće glave na sve strane!!! Mnogo se on zaneo!!!

  • Popara Dorcol says:

   Treba Srbiji zamena, treba joj neko ko ima muda, neko ko some I moze da kaze NE

 2. Jedan tamo says:

  Bolest! Puk'o je ko saksija.

 3. šiško says:

  To što se u rezoluciji 1244 pominje "reafirmacija" sporazuma iz Rambujea ne znači apsolutno ništa, jer nikakvog sporazuma iz Rambujea nema. Ne postoji, jer ništa nije potpisano. Prema tome, to što su oni mesečarili pa dodavali u rezoluciju 1244 sve čime bi eventualno jednog dana mogli prevariti Srbe, nas ne zanima. Ne možeš reafirmisati ono što ne postoji. Dalje, na KiMu ima mnogo manje šiptara od 93%. On bi možda voleo da ih ima toliko, ali nema. Ali čak da tamo nema ni jednog Srbina, to je teritorija države Srbije i katastarski većinski zemlja SPC. Šta tu ima da se priča? Koliko nemaca živi na arktičkoj teritoriji Nova Švapska? Ni jedan jedini, a Nova Švapska je i danas nemačka teritorija. Tačno je da su i ranije pravljene manje ili veće greške u vezi sa KiMom, ali niko nije toliko štete i zla naneo kao Vučić i njegov režim. Ni jedna ranija greška nije bila "strašna" i nepopravljiva, naročito ne ona sa pitanjem medjunarodnom sudu pravde. To je samo propuštena prilika da se dobije malo više manevarskog prostora, ali nam odgovor tog suda nije naneo nikakvu štetu. Tek kad je Vučić došao na vlast kola su pošla nizbrdo. Sve srpske institucije na KiMu predao je šiptarima, dao im poštanski broj, trgovao i muljao oko prodaje srpske imovine u državnom vlasništvu kao što su energetska postrojenja, rudnici, vode... Sve što je mogao dao im je. Trenutno im dozvoljava da seku šume po jugu Srbije. Ne šalje tamo ni policiju ni vojsku da provere šta se to dešava. Milion STRAŠNIH grešaka je napravio upravo on i znatno otežao rešavanje ovog problema. Zato bi mu bolje bilo da ćuti o KiMu ako mu je život mio, jer narod je besan i samo što ne pukne.

  • Jovan says:

   Rambuje je prazno slovo na tarabi i nema nidje vezu sa rezolucijom. Rezolucija ima dve najvaznije odredbe- suverenitet i povratak vojske na granici i povratak prognanog srpskog naroda i njegove imovine na KiM. Okupacine Nato trupe nisu dozvolile i njihova je to krivica a ne rezolucija 1244. 5. oktobar je najvise stete naneo Srbiji, DOSmanlije su najgore stetocine u istoriji. Vucic je samo nastavljac u podilazenju zapadnim fasistima-laznim demokratama. "Latini (Zapad, Vatikan) su stare varalice i ne treba im verovati i kad darove donose!"

 4. šiško says:

  U ovom intervjuu Vučić je pokazao zašto više ni dana ne sme ostati na vlasti: on nema predstave ni o politici, ni o pravu, ni o životu. Kaže kako su „te dve tačke (koje nama odgovaraju) su stavljene da bi se zadovoljili ruski interesi i da se ne bi reklo da je u pitanju potpuna srpska kapitulacija“. A zašto je stavljen ostatak teksta rezolucije? Naravno, da bi se zadovoljili interesi nato -a i da se ne bi reklo da je u pitanju potpuni nato neuspeh. I zašto se uopšte prave i potpisuju sporazumi, ako ne da bi se zadovoljili interesi svih involviranih strana? On kao da nikad u životu nije prisustvovao potpisivanju ni jednog sporazuma, kao s Marsa da je pao medju nas. Još gore, on kaže kako su delovi rezolucije 1244 doveli do pogroma 2004. Pa da li je on normalan? Do pogroma nikako nije smelo doći, čak i da je to rezolucija izričito dozvoljavala. Pogrom je suprotan samim temeljnim načelima medjunarodnog prava. CIVILI NE SMEJU BITI PROGONJENI NI U KOM SLUČAJU. Tamo su bile snage UN sastavljene od nato vojnika, koje su morale da sačuvaju srpsko stanovništvo. Dakle, ne rezolucija, nego nato vojnici omogućili su pogrom, a sam pogrom su izveli šiptari, koji za to zlodelo moraju biti kažnjeni. Kad-tad. Kaže siroti Vučić kako je ponosan što nikog nije poslao u haški tribunal. Ovo je da se čovek od sve muke grohotom nasmeje. On misli da mi ne znamo da je haški tribunal završio sa podizanjem novih optužnica još 2008, a da su dotad optuženi već bili isporučeni. Ovaj Del Boj - marifetluk mu neće proći.

  • ostrogorski says:

   Klipan jede govna.

 5. padre says:

  Jbt, posle dvadesetak godina, on izjavi, da sve vreme pojma nismo imali šta piše, ali je on, kad je još jednom to pročitao, shvatio, da nije dobar, nego mora on da, ne znam šta!

  • šiško says:

   Kako ne znaš šta on mora? On mora da preda KiM šiptarima, da im prizna sva moguća prava nad tom, a možda i još nekom srpskom teritorijom, i pritom da ih šašolji i tetoše. Inače, nije on ništa pročitao ni pre, a ni sad, jer on ne ume ni da čita, ni da piše ni da računa. Verovatno ume samo da se potpiše. Čitaju mu i govore cifre, a on se trudi da što više popamti, pa šta ispadne. Ume samo da krade, ali ja ne verujem da on uopšte zna koliko je dosad pokrao i koliko bi mu bilo dosta. Šta sa njim nije u redu, ne znam. Da li je takav rodjen ili ima neki drugi problem, nemam pojma, ali znam da moramo da ga se što pre oslobodimo, jer ćemo sa njim takvim još više nagrabusiti, katastrofalno i nepopravljivo.

 6. RASPUCHIN says:

  Mislio sam da je on samo idiot a ispade da je on kompletan idiot. "Lik i djelo" frau firer? Pa ta smlata , koju Vučić poštuje , se od kraja osamdesetih vrzma u samom vrhu vlasti Njemačke koja nam je sve ovo i uradila. Da li je moguće da Vučiću to nije poznato?

 7. test01 says:

  Smeta mu rezolucija 1244 koja lepokaze da je KiM Srpska teritorija. Briselski SPorazum koji su podpisali vucici i dacici su u suprotnosti sa rezolucijom 1244. Veleizdaja Ustava RS, drzave i Srpske nacije je u toku ! Ostao mu je samo jos zadnji potpis da legalizuju otimanje Srpskog KiM. Ovo se zaista nigde u svetu ne bi moglo desiti...

 8. Nikola says:

  Dovar text

 9. Gagi says:

  „Umesto da se tome suprotstavimo na mudar način, pravimo strašne greške 2009, 2010. i 2011. godine, a najstrašnija je ona sa Međunarodnim sudom pravde“, rekao je Vučić, misleći na zahtev Srbije tom sudu da se odredi da li je samoproglašena nezavisnost Kosova nezakonita"...... GDE SU danas svi ti politicari koji su gresili u nase ime. Kako danas zive i da li im je dovoljna kazna ta sto vise nisu na vlasti.Da li neki od njih participiraju u danasnjoj vlasti, koje partije su bile u tadasnjoj politickoj koaliciji kada se to pitanje postavljalo.Koji su to danasnji visokopozicionirani politicari koji su prvi prodali svoju imovinu na KiM chipetarima i pobegli za Beograd - da to nisu upravo oni koji se danas najglasnije zalazu i "bore" za "nase" KiM. DOKLE VISE ovo majmunisanje i zaludjivanje naroda,ej bre DOKLE. Postavlja li iko od politicara pitanje sta je sa ogromnom imovinom Srba iz rvatske i sta je sa njihovim pravima, i to pitanje je nekako "zaboravljeno" jer nije vreme da se "talasa". Cudo je jedno da politicki akteri svih nasih istorijskih poraza danas udobno i nesmetano zive medju nama,logicki mi tu nesto debelo nije u redu. Ista ta politika i njihovi zlotvori danas prave haos sa Srpskim narodom u C Gori i ... nikom nista. Kao po starom i oprobanom obicaju "mudro" se cuti dok Srbi ponovo ne dozive jos jedan istorijski poraz koji ce biti izuzetno brutalan i najgori do sada. Vec decenijama se Srbi vesto politicki anesteziraju,politicka istorijska krivica postoji ali... krivac je nepoznat i nije ga moguce privesti pravdi za nacinjenu stetu narodu i drzavi. Hajde Srbi polako pod onu sljivu, vreme je.

 10. Lazar says:

  Tekst Rezolucije 1244 je dostupan na više adresa i Ptedsednik ne može da računa da se ne zna šta je tamo napisano. Njegovo maštovito tumačenje teksta Rezolucije 1244 je nategnuto antisrpsko. Proverite sami. Ovo je faza kuvanja žabe, gde se Predsednik svojski predao poslu. I, ako je Predsednik do te mere neupućen, neka se o Rezoluciji raspita kod generala S. Marjanovića i Obrada Stevanovića koji su bili direktni učesnici pregovpra u Kumanovu. Ti časni ljudi nigde ne pominju "kapitulaciju" o kojoj halucinira Predsednik...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *