ЈЕДИНСТВЕНА РУСИЈА И ЗВАНИЧНО ПОБЕДИЛА НА ИЗБОРИМА

JEDINSTVENA RUSIJA I ZVANIČNO POBEDILA NA IZBORIMA

21 septembra 2021

Partija Jedinstvena Rusija pobedila je na izborima za Državnu dumu, osvojivši 49,82 odsto glasova, saopštila je Centralna izborna komisija Rusije nakon prebrojanih 100 odsto biračkih listića.Na drugom mestu našla se Komunistička partija sa 18,93 odsto glasova, Liberalno-demokratska partija sa 7,55 odsto je zauzela treće mesto, dok je četvrta Pravedna Rusija sa 7,46 odsto glasova. Još jedna partija je uspela da pređe cenzus – Novi ljudi, koja je dobila poverenje 5,32 odsto građana.

Pored glasanja za partijske liste, po jednopartijskim okruzima su birani pojedinci. I tu su ljudi Jedinstvene Rusije osvojili najviše glasova – od 250 okruga, pobedili su u 198. Kandidati Komunističke partije su sakupili najviše glasova u devet okruga, a iz Pravedne Rusije su bili bolji u osam. Prema podacima CIK-a, u Državnu dumu ulazi i pet nestranačkih ličnosti iz jednomandatnih okruga.

Izbori za državnu dumu su održanu od 17. do 19. septembra. Izlaznost je bila nešto iznad 51 odsto.

KOMENTARI3 komentara

  1. Hrvacki kralj Cmarislav says:

    Bravo Putine !!! A hejteri ko persida i ostali botovi iz nvo-a nek opet propadnu u zemlju

  2. Rista says:

    Dok je situacija oko Rusije ista onaka ili gora kao ona posle raspada SSSRa koju je Putin nekako spustio na zemlju, dotle niko neće moći da smeni putina a pogotovo ne izborima. Uostalom, nema u javnom životu Rusije jačeg čoveka a ni većeg autoriteta. Narodu je ipak on jedini siguran čovek i zato će vladati još koju deceniju. Bez obzira da li mu nešto mogu i zameriti, nisam ja ni blizu shvatanja pakla koji je on nekako rešio u Rusiji i utišao hijene zapada. Mada bih ja voleo da on...ali kažem - ne meri se sve željama.

  3. ko says:

    Otcestvo je iznad svega. Nema kriminala kao kod nas ... SNS je zlocinacko, kriminalno udruzenje koje je uzurpiralo sve drzavne institucije i zato cveta kriminal.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *