Једите ову намирници и живићете дуже

Једите ову намирници и живићете дуже

20 јануара 2017

632560_pepper-662550-1920_f

У првој студији такве врсте, група америчких научника открила је да би конзумирање љутих папричица могло да буде заслужно за дуговечност људи.

У истраживању је учествовало више од 16.000 људи који су навели свој начин исхране, а научници су у наредних шест година повремено проверавали да ли је дошло до одступања у њиховој дијети.

Откривено је да би особе које редовно конзумирају љуте папричице у просеку могле да живе до 10.5 година дуже, пише Индепендент.

“Резултати наше студије показали су смањену стопу смртности код особа које су редовно јеле љуте папричице. Притом не мислимо на то да су их конзумирале као што би неко јео чипс – довољна је била једна љута папричица с времена на време. Стопа смртности особа које су конзумирале љуте папричице износила је 21.6 одсто у периоду од 6 година, у поређењу са стопом смртности од 33.6 одсто код људи који нису конзумирали папричице”, наводе научници.

Која супстанца из ове групе намирница је заслужна за то?

Реч је о капсаицину, активној компоненти папричица која им даје љутину. Студија је показала да овај молекул штити од срчаних болести.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u