ЈЕДНА ОД НАЈМУДРИЈИХ ПОРУКА чувеног Владете Јеротића! (ВИДЕО)

JEDNA OD NAJMUDRIJIH PORUKA čuvenog Vladete Jerotića! (VIDEO)

21 oktobra 2016

vladeta-jerotic-720-54

Vladeta Jerotić je istaknuti nagrađivani srpski lekar, neuropsihijatar, psihoterapeut i književnik, teolog, svestrani erudita i akademik SANU.

Svoja razmišljanja o čoveku, religiji, životu, ali i iz stručne oblasti objavio je u preko 30 knjiga.

Mnogi ga najviše poznaju po njegovim mislima o hrišćanstvu, a o ateistima, Bogu i kajanju je rekao:

„Sve mi se više čini da svi ateisti, pa i agnostičari sa prvenstveno materijalističkim pogledom na svet, ne žele da prepoznaju svoje grehe, ili, i kada ih prepoznaju, ne žele da se kaju.

Bogu se ne možemo ni približiti bez uvida u svoju slabost i grešnost. Nije Bogu potreban taj uvid, već nama, ljudima.

On jedino od nas očekuje ljubav kao slobodan ljudski odgovor na nepojamnu i bezgraničnu Božju ljubav.

A do ljubavi ne možemo nikad doći dok smo gordi, moćni, vlastoljubivi i slavoljubivi, sebični i dovoljni sami sebi.“

Nikada i nikako ne smemo biti dovoljni sami sebi, sebični, zli u srcu i svojim pomislima! To je ona mrska i licemerna osobina što razjeda čoveka!

(Veb Tribune)

 

KOMENTARI5 komentara

 1. dejan says:

  UZ DUZNO POSTOVANJE OVOM COVJEKU PREVISE FILOZOFIRA NEMA TOG SAVRSENOG COVJEKA BEZ NEKIH MANA JERZIVIMO U SVIJETU ZELJE I MATERIJALNE KORISIT JER NE MOZEMO ZIVJETI BEZ TOGA

 2. tolstoj says:

  Jerotic je pravoslavni propagandista koji mrze ljude. On voli samo svoju predstavu Hrista.

 3. Kosovac says:

  tolstoj,….. Vladeta Jerotić je često slatkorečiv i kao adventista ili protestant i tako odstupa od pravoslavlja. Zato ne treba da si nezadovoljan i lažno ga optužuješ. Jedino ako nije potrefio tvoju predstavu Hrista, ali nije on kriv zbog toga, ne mora da poznaje baš svaku sektu.

 4. tolstoj says:

  Kosovac, ne optuzujem, samo komentarisem. "Hriscanstvo je judaizam za mase", rece mocni mason Dizraeli. Valjda je on u to bio bolje upucen od nas obicnih ljudi. Mi Srbi smo se upecali na semitski monoteizam kao sto smo se upecali i na marksizam i mnogo toga drugog. Izgubili smo korene. Bice jos bauljanja pred tudjim, sacekajmo dok ne dodje neki novi Savle, da ne kazem Pavle.

  • Kosovac says:

   tolstoj,….. Vidim da si se uhvatio za moj komentar, ali ne vidim da si demantovao moju tvrdnju o profesoru Jerotiću. Odmah si počeo o nekim moćnim masonima, Dizraelima, ako, ne branim, ali ako nisi neka mašina za pričanje onda nemoj da si dosadan. Ako si čovek, onda treba da shvatiš da EPP nije ono što je bila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *