Једна земља нас је ЗАУВЕK ЗАДУЖИЛА! Чланица НАТО нам је ПРУЖИЛА РУKУ док су по нама ПАДАЛИ УРАНИЈУМ и БОМБЕ

Jedna zemlja nas je ZAUVEK ZADUŽILA! Članica NATO nam je PRUŽILA RUKU dok su po nama PADALI URANIJUM i BOMBE

29 marta 2019

Prošlo je 20 godina od početka bombardovanja SRJ a koje je trajalo punih 78 dana. Ipak istinski heroj za Srbe i Srbiju, mora da bude Mađarska!

Mnogi će se sada pitati zašto Mađarska? I ona je bila članica NATO u vreme kada su bombarderi alijanse zasipali Srbiju osiromašenim uranijumom i kasetnim bombama.



Tačno, Mađarska je bila deo NATO i tada, međutim ono što malo ko u Srbiji zna ili pamti je da naš sused 1999. godine nije dozvolio korišćenje svoje teritorije i vazdušnog prostora alijansi za agresiju na Srbiju!

Združenu agresiju na SR Jugoslaviju izvršile su sledeće države, članice NATO: Belgija, Holandija, Danska, Češka, Francuska, Nemačka, Italija, Španija, Turska, Kanada, Velika Britanija, Norveška, Poljska, Portugal i Sjedinjene Američke Države.

Prve države koje su NATO-u dali svoje teritorije za napad na Jugoslaviju bile su Hrvatska i Slovenija, koje tada nisu bile deo ovog vojnog saveza.

Međutim Mađarska koja je postala članica pred samo bombardovanje Jugoslavije, tačnije 12. marta 1999. godine nije dozvolila upotrebu svoje teritorije za napad na Srbiju.

Zbog te odluke Evropa je često kritikovala Budimpeštu da ne radi dovoljno na proširenju mira i stabilnosti u regionu, a čak su i ostale članice tražile od Havijera Solane da se kazni ovakvo ponašanje Mađarske.

(Srbija Danas)

KOMENTARI



19 komentara

 1. pravda says:

  Hvala Madjarskoj,nek vam se dobro dobrim vrati.

  • Ivke says:

   Joj Madzari nam zele dobro................ Ipak hortijevci :(

   • Tibor says:

    Decko ukljuci se moja porodica i ja smo svi bili po ratistima a hortijeci su fasisticka govna Tako da nisi u pravu

 2. mrak says:

  Znamo! I pamtimo! Hvala im!

  • Kiki NS says:

   Pamtimo i ovo a i ono od pre... Neka,popravljaju se...

 3. FORum LIvii says:

  Ali zato je Madjarska pocinila neoprostivo zlodelo posle zavrsetka bombardovanja. Madjarska NIJE dozvolila da humaniratna pomoc iz Rusije prodje kroz njihovu drzavu i bude dostavljena srpskim gradjanima , punih 40 dana ! Po Zakonima SVIH drzava sveta , NE PRUZANJE pomoci bilo kome , je KRIVICNO delo koje ne zastareva i ne brise se iz sudske evidencije .

 4. Sasa S says:

  Zato danas imamo u istoriji najbolje odnose sa nasim severnim susedom i treba da ih dalje pazimo, negujemo kao i njihovu manjinu s kojom zivimo u dobro komsijskim odnosima.

 5. Branko says:

  Takve pozitivne izuzetke treba češće naglašavati jer, kao što su svakom žitu ima kukolja, tako se i u kukolju nađe žita.

 6. Rac says:

  Nisu oni imali obzira prema Srbiji, već su pazili na svoje Madjare u Srbiji,koji bi bili potencijalno ugroženi zbog neprijateljstva sa Madjarske teritorije. Odnos prema Srbima pokazali su u svim dosadašnjim ratovima a vrhunac je Novosadska racija. Ovog puta su pokazali korektnost, i to se poštuje.

  • Gardista says:

   Pametno zboris! Ovo je jedino tacno!

   • Milica says:

    Tako je!

  • Tibor says:

   Netacno sine moja porodica i ja smo svi bili po ratistima i ne bih voleo da su i tvoji isto

 7. Zoran says:

  Dolinom Tise iz pravca Mađarske upadale su grupe aviona, i do 50 letelica.

 8. Maksa says:

  Ziveo sam jedno vreme u Subotici i znam Madjare koji su dobrovoljno isli u borbu na Srpskoj strani u Bosni.

 9. vlada says:

  Da li ste vi normalni. Prisete gluposti. Komandni centar nato agresije , awaks je 24 casa dnevno leteo u vazdusnom prostoru Madjarske.Kakva neutralnost, o cemu private.

 10. Darko says:

  Hvala Madjarima na tome.

 11. vučko says:

  Papir trpi sve pa i ovakve nebuloze novinara,samo da mi je dokučiti cilj ove škrabotine.

 12. Dragan says:

  Cekaj, cekaj! Zar tokom rata nisu objavljivane fotohrafije americkih F-18 aviona sa aerodroma u Kaposvaru? Zar tada nije pricano o njihovom angazovanju u napadima NATO/a Zar zbog toga nije kamenovana njihova ambasada u Krunskoj ulici, u paketu sa ostalima? Odakle je dadjan TV repetitor u Subotici? Sa severa? Ko laze? Ovi sto pricaju da su nam Madjari pomogli 99/e ili na primer, pokojni pilot Peric, koji je oboren 27/og marta sa Zoranom Radosavljevicem? Ako se dobro secam, oni su prvo poleteli ka severu, da presretnu napadace, a zatim su se okrenuli ka Bosni i posle je bilo sta je bilo? Zar Madjari nisu trenirali strogocu nad ruskim himanitarcima u aprilu i maju 99/e? Kako je lepo biti zaboravan!

  • Nemanja Vlahović says:

   Vi ste u pravu. Ja sam za vreme bombardovanja svakog dana lično video da vojni avioni NATO lete na nebu Mađarske. A u Mađarskoj posle bombardovanja neki su kritikovali svoju vladu ZAŠTO NIJE UČINILA ISTO ŠTO I GRČKA KOJA JE ZATVORILA SVOJ VAZDUŠNI PROSTOR ZA NATO AVIONE, ČAK NI IZLAZ PREMA GRČKOJ NIJE DOZVOLILA, jer to, prema njihovom mišljenju, bilo bi prirodno ZBOG MAĐARSKE MANJINE U SRBIJI. U Mađarskoj nije bilo nikakvog razumevanja prema Srbiji i Srbima, ali su svakog dana pokazali na televiziji navodni progon Albanaca od strane Srba (danima su pokazivali iste snimke). Uopšte ne razumem objavljivanje takvog neozbiljnog teksta, još manje razumem kako je neko mogao tako nešto da "otkrije" dvadeset godina kasnije. Nije valjda nečiji interesi u pitanju?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *