ЈЕДНОМ УСТАША УВЕК УСТАША: Мигранти беже од хрватске полиције! Када их стигну не само да их туку, већ их и пљачкају! (ВИДЕО)

JEDNOM USTAŠA UVEK USTAŠA: Migranti beže od hrvatske policije! Kada ih stignu ne samo da ih tuku, već ih i pljačkaju! (VIDEO)

9 novembra 2019

Amir iz Avganistana jedan je od oko stotinu migranata koji su ovih dana zaklon od nevremena pronašli u ruševinama preduzeća Krajina metal u Bihaću. Ovaj šesnaestogodišnjak jedan je od retkih koji pristaje govoriti za medije. Žali se da su uslovi koje imaju u BiH izuzetno loši.

U migrantski kamp Vučjak ne žele ići, a u Biru im je daju. U razrušenim prostorijama pokušavaju da se zagreju i nahrane dok im se ne pruži šansa za pokušaj odlaska.Većina mladića su maloletni. Od napuštenih kancelarija napravili su sebi sobice kako bi mogli prespavati. Priča nam kako ih policija tera u Vučjak gde nemaju vode, a hrana je veoma loša.

– Policija loše postupa s nama u BiH, a kad pređemo u Hrvatsku, ako nas njihova policija uhvati, pretuku nas, uzmu nam sve, torbe, jakne, telefone, novac, sve… -žali se Amir dok priča kako ima i gorih slučajeva od njegovog.

Načelnik Grada Bihaća zatražio je od MUP-a Unsko-sanskog kantona da isprazni napušteni objekat doma penzionera koji poslednjih dana takođe služi kao sklonište migrantima.

Sve ovo dešava se u vreme kada stižu informacije kako bi do zatvaranja kampa Vučjak, za koji su mnoge organizacije svedočile da je neuslovan, trebalo doći u narednih sedam dana. Ova odluka donesena je usled konstantnih pritisaka međunarodne zajednice. Tu trenutno boravi blizu 800 migranata.

Na poslednjoj sednici Gradskog veća data je saglasnost na lokaciju Lipa kao jedinu u vlasništvu Grada Bihaća za formiranje privremenog prihvatnog centra za migrante. Ipak, pitanje je hoće li i kada do realizacije tog predloga doći zbog protivljenja predstavnika Srba iz sela Lipa i okolnih sela.

(klix.ba)

KOMENTARI3 komentara

  1. persida says:

    Kamo srece da i mi Srbi branimo nasu zemlju.

  2. Za Srbiju says:

    Hrvati nisu ljudi, ali imaju dovoljno mozga da ne puštaju migrante u hrvacku. Sve je to deo plana da migranti nasele srbske teritorije, a mi da iselimo koje kuda.

  3. petrovgrad says:

    Neće emigranti u Srbiju. Da žele mi ne bi mogli da ih sprečimo. Pre će u hladan dunav, nego u Srbiju. Ne treba brinuti zbog emigranata. Oni idu tamo gde je njihova imovine kuda su je kolonizatori odneli u tom pravcu idu. Za svojim stvarima. Kad pitate Marokanca, Nigerijca, Libijca i sl. zašto ste došli u Francusku. Svao će Vam kazati. Svo naše bogastvo je preneto u Francusku, tamo je ostao samo pesak. Mi idemo po svoje bogatstvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *