ЈЕДНОМ УСТАША УВЕК УСТАША: Мигранти беже од хрватске полиције! Када их стигну не само да их туку, већ их и пљачкају! (ВИДЕО)

ЈЕДНОМ УСТАША УВЕК УСТАША: Мигранти беже од хрватске полиције! Када их стигну не само да их туку, већ их и пљачкају! (ВИДЕО)

9 новембра 2019

Амир из Авганистана један је од око стотину миграната који су ових дана заклон од невремена пронашли у рушевинама предузећа Крајина метал у Бихаћу. Овај шеснаестогодишњак један је од ретких који пристаје говорити за медије. Жали се да су услови које имају у БиХ изузетно лоши.

У мигрантски камп Вучјак не желе ићи, а у Биру им је дају. У разрушеним просторијама покушавају да се загреју и нахране док им се не пружи шанса за покушај одласка.Већина младића су малолетни. Од напуштених канцеларија направили су себи собице како би могли преспавати. Прича нам како их полиција тера у Вучјак где немају воде, а храна је веома лоша.

– Полиција лоше поступа с нама у БиХ, а кад пређемо у Хрватску, ако нас њихова полиција ухвати, претуку нас, узму нам све, торбе, јакне, телефоне, новац, све… -жали се Амир док прича како има и горих случајева од његовог.

Начелник Града Бихаћа затражио је од МУП-а Унско-санског кантона да испразни напуштени објекат дома пензионера који последњих дана такође служи као склониште мигрантима.

Све ово дешава се у време када стижу информације како би до затварања кампа Вучјак, за који су многе организације сведочиле да је неуслован, требало доћи у наредних седам дана. Ова одлука донесена је услед константних притисака међународне заједнице. Ту тренутно борави близу 800 миграната.

На последњој седници Градског већа дата је сагласност на локацију Липа као једину у власништву Града Бихаћа за формирање привременог прихватног центра за мигранте. Ипак, питање је хоће ли и када до реализације тог предлога доћи због противљења представника Срба из села Липа и околних села.

(klix.ba)

KOMENTARI3 коментара

  1. persida says:

    Kamo srece da i mi Srbi branimo nasu zemlju.

  2. Za Srbiju says:

    Hrvati nisu ljudi, ali imaju dovoljno mozga da ne puštaju migrante u hrvacku. Sve je to deo plana da migranti nasele srbske teritorije, a mi da iselimo koje kuda.

  3. petrovgrad says:

    Neće emigranti u Srbiju. Da žele mi ne bi mogli da ih sprečimo. Pre će u hladan dunav, nego u Srbiju. Ne treba brinuti zbog emigranata. Oni idu tamo gde je njihova imovine kuda su je kolonizatori odneli u tom pravcu idu. Za svojim stvarima. Kad pitate Marokanca, Nigerijca, Libijca i sl. zašto ste došli u Francusku. Svao će Vam kazati. Svo naše bogastvo je preneto u Francusku, tamo je ostao samo pesak. Mi idemo po svoje bogatstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u