ЈЕЛЕНА ГУСКОВА УПОЗОРАВА: Исламисти нападају Србију у августу!

JELENA GUSKOVA UPOZORAVA: Islamisti napadaju Srbiju u avgustu!

8 jula 2015

jelena-gustkova1Ruski akademik i istoričar Jelena Guskova upozorava da je realizacija “zelene transverzale” ušla u završnu fazu, te da bi u avgustu moglo doći do oružanih napada u Srbiji, BiH i Makedoniji.

U tekstu dostavljenom Srni, Guskova navodi da će se, istovremeno, “dići na oružje Albanci u Makedoniji i na jugu Srbije u takozvanoj Preševskoj dolini, kao i u Sandžaku (Raškoj)”.

Pokušaće da zauzmu regione gde je srpsko stanovništvo, a u centralnoj Srbiji i BiH biće izvršeno nekoliko terorističkih napada radi odvlačenja pažnje.

Guskova ukazuje na stari scenario u takvim situacijama – policija u Srbiji i Makedoniji počeće operaciju protiv naoružanih odreda terorista.

Kao posledica provokacija, u sukobima će poginuti albanski civili, a onda će islamisti u Srbiji, Makedoniji i BiH uzeti oružje da pomognu “ugroženoj braći”.

Ti sukobi mogli bi da dobiju široki zamah i u njima bi, ratnim dejstvima različitog intenziteta, mogli biti obuhvaćeni Srbija, BiH, Makedonija i Crna Gora – navodi ruski akademik Jelena Guskova.

Ona upozorava da bi najteže moglo biti u Republici Srpskoj i da bi tamo, pod izgovorom “regulisanja konflikta”, mogli pokušati da dođu NATO ili novi odredi islamista.

Guskova se bavi postojanjem takozvane “islamske države” na Balkanu i ističe da je “priliv” muslimanskih izbeglica sa Bliskog istoka na Balkan pojačan.

Amerikanci hoće da reše “problem” sa nepokorenim balkanskim Slovenima, smatra Guskova i napominje da, i pored gušenja suvereniteta i upravljanja spolja, Vašington nije postigao potpuni uspeh.

Ona ukazuje da Republika Srpska jača svoju poziciju, da Makedonija pokušava da odbrani svoju nezavisnost, a da Srbija ne priznaje Kosovo.

Očigledan je rast islamskog radikalizma na Balkanu. Na jugu Srbije i u Crnoj Gori deluju islamističke organizacije – “Vehabija” i “Crvena ruža”, u Makedoniji je “Tarikat”, na Kosovu i severu Albanije su ćelije Al Kaide.

U BiH islamisti istupaju kao zagovornici unitarne muslimanske Bosne i kao organizatori i izvršioci terorističkih akata, a cilj im je stvaranje “zelene transferzale”.

Guskova procenjuje da će mađarski zid i zatvaranje granice prema Srbiji povećati broj muslimanskih izbeglica koje ostaju u Srbiji i Makedoniji.

Ona upozorava da te izbeglice dolaze bez dokumenata i da u Srbiji dobijaju dokumente “na reč”, te iznosi podatak da je za pola godine granicu Srbije prešlo već 60.000 emigranata.

Većina “izbeglica” koje su se pojavile u Srbiji jesu muškarci, ne stariji od 27 godina – 94 odsto njih su islamske veroispovjesti, 56 odsto ih je bez porodice. Ne vole da se slikaju i ne oskudevaju u novcu.

Prema nekim podacima, zaključuje Guskova, u Srbiji se nalazi hiljadu džihadista, od čega oko 200 u Beogradu, a ostali su u naseljima Ledinci, Zemunu, Paliluli i Medakoviću. Među njima je mnogo “Kosovara”, a novac dobijaju iz Beča.

Jelena Guskova podseća na izjavu predsednika Srpske Milorada Dodika o opasnosti od islamskog radikalizma i da se u Sarajevu gradi 34.000 stanova za Arape, kao i da ima 3.400 potencijalno opasnih subjekata sposobnih da vrše terorističke napade.

KOMENTARI2 komentara

  1. Keserovic D. says:

    Neka nas ubijaju kada smo glupavi,nasi eUropljani su protestvovali sa parolama "Ne damo komsije Albance!"a taj komsija ce nam sutra decu poubijati!

  2. zdenko says:

    SIGURNO CE ISIL KOJI NATO PREDVODI U IRAKU I SIRIJI EKSPLODIRATI U SRBIJI STOKA OD VLASTI I GLUP NAROD NIKA ODA SHVATE 100 000 CE DOCI IZBEGLICA OD TOGA TERORISTI SIGURNO KOJI CE OSTATI U SRBIJI U MADARSKU NECE UCI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *