ЈЕЛЕНА МИЛИЋ: „Бајден зна да је Србија кажњена за своје злочине“

JELENA MILIĆ: „Bajden zna da je Srbija kažnjena za svoje zločine“

17 novembra 2020

Direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić kaže da pre četiri godine podrška građana saradnji Srbije sa SAD nije bila toliko velika, a sada jeste.

Milićeva je rekla da podrška postoji, bez obzira na to ko je u Beloj kući.

„To nije bilo tu pre četiri godine, ali predsednik Srbije Aleksandar Vučić je i dalje najveći autokrata na Balkanu, a Srbija se i dalje gleda kroz prizmu devedesetih. A sada dodaju i da je Srbija bastion kineskog i ruskog uticaja“, rekla je Milićeva aludirajući na mišljenje dela strane javnosti.Ističe da Srbija 2020. nije zemlja devedesetih i ne treba da bude tako tretirana.

„Srbija, kada se sve okolnosti uzmu u obzir – bombardovanje koje je došlo nakon sankcija i devalvacije, miran rastanak sa CG, teška saradnja sa Haškim tribunalom, transformisala se najviše od svih zemalja zapadnog Balkana“, rekla je Milićeva.

Ona je naglasila da je Srbija kažnjena za svoje postupke i razornim bombardovanjem i, kako kaže, nepovoljnom rezolucijom 1244, pritiskom saradnje sa Hagom i to u periodu kada je tek smenjen Slobodan Milošević mirnim putem.

„Prisetite se kako je bilo premijeru Đinđiću pre nego što kažete da Srbije ni za šta nije kažnjena. Izglasani predsednik Bajden bi to morao da zna. Srbija je Hagu isporučila dva predsednika i šest aktivnih generala policije i vojske, četiri godine posle NATO bombardovanja platila je ubistvom evropskog premijera Ðinđića. Izglasani predsednik SAD Džo Bajden to vrlo dobro zna“, rekla je ona.

I pored svega toga, dodaje, ovih dana se zahuktava organizovana kampanja dezinformacija kosovskih zvaničnika, na žalost i mnogih zapadnih medija i tink tenkova, i to kada je posle 20 godina toliko umrlih svedoka i porodica, počelo kakvo takvo procesuiranje zločinaca tzv OVK.

Govoreći o insistiranju kosovskih zvaničnika da Srbija vodi genocidnu politiku, Milićeva to ocenjuje kao politiku širenja dezinformacija, koje ne šire samo prištinski zvaničnici, već i drugi.

Ona je označila Vjosu Osmani i Aljbina Kurtija, dvoje albanskih političara, za koje kaže da ih Zapad voli, a koji šire te dezinformacije

Kako je rekla, izglasani predsednik SAD Džo Bajden i njegovi timovi stalno pominju zaštitu srpskih svetinja na Kosovu kada su one bile spaljivane od kosovskih Albanaca.

„Podrška da se zaustavi istorijski revizionizam u kulturnom nasleđu Srba i pravoslavaca koji ima za cilj ulazak Kosova u Unesko, bila bi korisna ako bi je Bajden dao, jer u Srbiji se sve što je argumentovano, a što dolazi od vlasti, olako prenebegava i stavlja u funkciju velikosrpske hegemonije“, rekla je Milićeva.

Ona je zapitala šta je tačno cilj dvostrukih standarda i nereagovanja na „neupitno organizovane kampanje sistemske ćutnje, dezinformacija i istorijskog revizionizma koji dolazi sa Kosova i oko Kosova i sa mnogih drugih mesta liberalnog Zapada“.

„To ima neke veze sa dinamikom pregovora oko novog statusa Kosova koji je izgleda negde zacrtan i sve drugo treba da posluži tom cilju. Trebaće nam i principijelnost i referentni sistemi koji je pouzdan u ovom vremenu uznemiravanja i distorzije mnogo više nego ranije“, rekla je Milićeva.

Ona je ocenila da postoji namera da se trend poboljšanja odnosa sa SAD skrajne i opstruira i strahuje da bi to moglo da izazove „eroziju kredibiliteta struktura otvorenog društva“.

„Čini mi se da se nešto dešava ovih dana, ali ta erozija bi sa razlogom mogla potpomognuta međunardonim institucijama, ne samo medijima“, zaključila je ona.

Milićeva je rekla i da je cilj Beogradske NATO nedelje da podseti na mnoge pozitivne trendove u Srbiji koji nisu adekvatno predstavljeni

„Pomozite nam da se čuje istina o kojoj se malo zna, a koja se nekako gura pod tepih, o tome da ni 20 godina posle kraja sukoba na Kosovu skoro niko nikad nije osuđen za ubistvo 2.000 kosovskih Srba“, rekla je Milićeva.

KOMENTARI15 komentara

 1. Avangard-Kinžal says:

  Koje zločine ??? Ahaaa...protiv 3.i sadašnjeg 4. rajha tj.nato pakta? A to da, mrzimo zapadne fašiste i vatikanere naciste i tek ćemo da pravimo zločine nad vama čim Rusi zagaze preko Dunava.

 2. radmila says:

  Ako je neko zlocinac onda su to Milicke, Kandicke, Biserke i zenetine u crnom. I vi cete biti "isporucene" na pravo mjesto unutar granica Srbije. Samo polako.

 3. persida says:

  Pa ubistva Srba prosla su nekaznjeno jer si ste Vi, Milicka, do juce opravdavali te iste zlocine. Koja jajara, vampir i preletacica.

 4. milorad3 says:

  kakve studije?Šta studira taj njen centar neke evroatlantske ŠTA,ŠTA je to tako naučno u tom centru, napredno, ŠTA BRE ONI RADE TU.Koji smradovi prodaju se kao intelektualci a ustvari su plaćeni lajavci, lažovi i NEPRIJATELJI pravoslavlja i ovog naroda i to jAVNO PLAĆENI,drtine treba ih zatvoriti odmah, ako su registrovani kao neka ŠKOLSKA institucija oni tu nemaju šta da traže evroatlantske studije ne postoje kao naučna i obrazovna disciplina NIGDE sem u srbiji.

  • Nine says:

   Milorade3, Jelena Milić je najpoznatiji NATO lobista u Srbiji i ništa više. Ona je direktor CEAS (Centra za evroatlantske studije). Da li u tom Centru ima još nekog zaposlenog NATO lobistu to nije važno. To je samo jedna od dvadesetak Nevladinih organizacija u Srbiji, koliko ih nema zajedno u celoj Evropi. Za tvoju informaciju svaka vlast dovedena petooktobarskim pučem sprovodi politiku Nevladinih organizacija, a ova aktuelna najdoslednije. Dovoljno ti je pročitati u svim režimskim novinama da se ovih dana u Beogradu održava NATO nedelja, a na prethodnoj osmoj Beogradskoj NATO nedelji predstavljeno je istraživanje koje pokazuje da većina građana Srbije nije za članstvo u alijansi. To je jasno svakom kome glava ne služi samo za šišanje, te bulaznenje Jelene Milić i režimskih medija samo je još jedno ispiranje mozga građanima Sbije koji nikad ne zaboravljaju šta su doživeli od te "dobrotvorne organizacije". Na nesreću građana najsiromašnije države u Evropi, pored toga što sve te NVO plaća Soroš i zapadne ambasade plaćaju ih i građani iz budžeta Republike Srbije. Plaćaju ih da rovare protiv interesa sopstvene države. Svima njima je u programu na prvom mestu borba protiv navodnog ruskog uticaja na Balkanu. Rusija ima samo toliki uticaj što se, za razliku od vlasti, grčevito bori za očuvanje teritorijalnog integriteta Republike Srbije, u skladu sa rezolucijom 1244 SB OUN, kojom je, isto kao i Ustavom Republike Srbije utvrđen status Kosova i Metohije kao sastavnog dela Republike Srbije, što nije slučaj sa potpisanim protivustavnim Briselskim sporazumom, kojim su ukinute sve institucije Republike Srbije u toj našoj Autonomnoj pokrajini i prenete u nadležnost samoproglašene Republike Kosovo, kako je naziva i Briselski sporazum. Inače Jelena Milić je ostala upamćena po izjavama da "osiromašeni uranijum nije otrovan" i da "Rusija postoji, nažalost". Ovo ti sve govori gospodine Milorade o kakvoj se osobi radi,jer je i njoj i vlasti veoma dobro poznato da od posledica upotrebe municije sa osiromašenim uranijumom u NATO agresiji na SRJ u Srbiji svake godine od raka oboli 30.000, a umre 20.000 građana. "Rusija na sreću" nije učestvovala u akciji nazvanoj "Milosrdni anđeo". Kad će se Srbija osloboditi tih NVO, za koje Viktor Orban i Vladimir Putin neće ni da čuju, ne zna se.

 5. Gagi says:

  Sto bi rekla Persida, tamo-natamo sotono u ljudskom obliku. Citiram deo njene gornje izjave: "Ona je ocenila da postoji namera da se trend poboljšanja odnosa sa SAD skrajne i opstruira i strahuje da bi to moglo da izazove „eroziju kredibiliteta struktura otvorenog društva“. Odakle ekskluzivitet tim strukturama otvorenog drustva da se mesaju i odlucuju o politici i zivotu neke drzave ako nemaju odobrenje naroda. Zbog cega se onda organizuju narodni izbori i lupaju tolike pare kada postoje povlascene grupe koje ce bez narodne volje resavati drustvena pitanja. Rad tih neformalnih struktura treba obesmisliti i zabraniti, oni deluju svojevoljno bez narodnog autoriteta. Jos gori od njih je onaj ko im dozvoljava da se tako ponasaju i deluju, cak uvazava njihovo misljenje i savete.

 6. Aco says:

  Kako je samo pametna iq šumska jagoda. Da je njoj ko poginio u bombardovanju pito bi je za Bajdena....j....te on.

 7. test01 says:

  Odvratna gadura bez trunke stida i morala. Zato i radi to sto radi - fuj!

 8. Za Srbiju says:

  Kada će ova spodoba da nam se skine sa vrata?

 9. milanm says:

  CONDICIONAL...ako je istina da je to izjavila tj. da je; Srbija vec, Bajden zna, kaznjena ZA ZLOCINE KOJE JE UCINILA, ja, licno joj jeb.m i oca i materu idiotsku.

 10. Pravda says:

  Vjestica.

 11. Pendrek says:

  Koliko para dobiva samo za lajanje u vetar? Koj odvratan izrod. Njoj je mesto u mushkom zatvoru.

  • Milutin says:

   Nije muški zatvor humanitarna ustanova pa da ova kučka dobije nagradni boravak u njemu.

 12. šiško says:

  Milićka se negde dokopala bunike ili se nakačila na neki drugi fond. Samo posmatrajte njeno bulavljenje narednih meseci:)

 13. šiško says:

  "Ne, nemoj mi prići..." "Ostani djubre do kraja...":)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *