ЈЕЛЕНА ПОНОМАРЈОВА: На делу масовна операција под кодним именом „Избеглице“

JELENA PONOMARJOVA: Na delu masovna operacija pod kodnim imenom „Izbeglice“

29 septembra 2015

jelenaponomarjeva 656Ruski doktor političkih nauka Jelena Ponomarjeva upozorava da je na djelu velika masovna operacija pod kodnim nazivom „Izbjeglice“, s ciljem slabljenja i destabilizacije Evrope, što je početak velike prekompozicije svijeta.

Ponomarjeva, profesor na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose, ističe da iza te operacije stoji savez legalnih političkih, ekonomskih i medijskih struktura sa međunarodnim kriminalom i arapskim monarsima, koji svjesno usmjeravaju migrante ka Evropi da bi stvorili haos iz kojeg će zaraditi.

Ponomarjeva u intervjuu Srni ocjenjuje da će islamizacija, ne samo Srbije nego i cijele Evrope, zbog ovolikog talasa izbjeglica biti neizbježna i predstavlja ogromni rizik, a ne isključuje ni mogućnost aktivne borbe za stvaranje nečega sličnog „Islamskoj državi“ u Evropi.

Pročitajte još:

DEO VELIKOG PLANA: Namerno izazvali migracije da bi uništili Evropu!

Zna se vrlo dobro ko je pokrenuo seobu i migranata i ko ih plaća!

Ponomarjeva upozorava da na Balkanu već postoji „lansirna platforma“ za tako nešto – „banditska država Kosovo“ i navodi da je migratorni talas, koji može da potrese i „izvrne“ Evropu, nekome potreban i koristan, a jedan od njegovih ciljeva je i zaustavljanje izgradnje bilo kog ruskog gasovoda u Evropi.

Navodeći da izgradnja zidova, pojačana kontrola, čak i preispitivanje Šengena mogu donijeti samo privremeno olakšanje, Ponomarjeva ocjenjuje da to faktički znači stvaranje pojasa takozvane „varvarske periferije“, koja je u dalekoj prošlosti uništila Rimsko carstvo i iznjedrila „mračni srednji vijek“.

„Najveći teret pašće na balkanske zemlje, koje su ekonomski slabe i koje nisu članice EU. Od njih će se evropske države ograditi zidovima, a cijeli migratorni udar će pasti upravo na Srbiju i Makedoniju“, tvrdi Ponomarjeva.

Osim toga, ne može se očekivati da će EU pružiti dovoljnu ekonomsku pomoć, smatra ona i ocjenjuje da nas očekuju veoma turbulentna vremena.

Ogromni talas migranata sa Bliskog istoka i iz sjeverne Afrike, koji je „zapljusnuo“ Evropu, nije slučajna pojava već dobro pripremljen i organizovan proces koji se može nazvati čak i masovnom specijalnom operacijom.

Ona navodi da se ovih dana ispostavilo da je fotografija sirijskog dječaka koji se utopio bila – izrežirana, odnosno „dječak je zaista poginuo, ali njegovo tijelo su specijalno prenijeli na drugo mjesto da bi fotografija bila efikasnija, dirnula u živac“.

Ponomarjeva ističe da glavni organizatori specijalne operacije pod kodnim imenom „Izbjeglice“ nisu rukovodstva SAD, Velike Britanije ili Njemačke i Francuske…

Posljednjih decenija u svijetu je stvorena moćna alijansa kriminalnih i potpuno legalnih grupa, struktura i organizacija povezanih sa obavještajnim zajednicama, finansijerima i krupnim medijima.

Ponomarjeva ne isključuje mogućnost da sve to prati još jedan cilj – da se ne dozvoli početak izgradnje bilo kojeg ruskog gasovoda u Evropi i navodi da velike transnacionalne kompanije i arapski monarsi čine sve što mogu da se rusko prisustvo na evropskom energetskom smanji, kao što se desilo sa „Južnim“ i „Turskim tokom“.

Ona dodaje da sadašnji talas migranata faktički blokira mogućnost realizacije sporazuma Njemačke za izgradnju ruskog gasovoda „Sjeverni tok dva“, tako da savremena migrantska kriza predstavlja višepoteznu „partiju“ u kojoj i arapski monarsi imaju udio.

Ponomarjeva smatra da veliki broj „migratorne omladine“ predstavlja „rizičnu grupu“, koja može biti uključena u razne terorističke i ekstremističke strukture i stvoriti „eksplozivnu smjesu“ i pojavu radikalnih bandi.

Ona navodi da je budućnost Evrope, koja se rađa u, kako je rekla, „bosanskom loncu“, još u maju 2011. godine nacrtao američki predsjednik Barak Obama, koji je bukvalno rekao da će „sadašnji vijek biti vijek rađanja novih nacija“.

„Nema boljeg eksperimentalnog poligona za njihov ‘uzgoj’ od Evrope, u kojoj se decenijama razlažu evropska društva, sa njenim multikulturalizmom i tolerancijom“, navodi Ponomarjeva.

Ona ističe da se neke poznate svjetske ustanove decenijama bave pitanjem preseljenja ljudi zbog klimatskih promjena, poput Instituta u Brukingsu i Bernu, kao i Norveškog savjeta za izbjeglice i Londonske škole za ekonomiju.

„RTRS“

KOMENTARI2 komentara

  1. mija says:

    Da, i ja mislim da je glavni politički cilj ovih migracija Srbija. To mi potvrdjuje ona vežba sa stotinama hiljada Albanaca koji su pre par meseci odjednom nagrnuli preko Srbije za Evropu. Zašto baš preko Srbije koja Albancima nije naročito naklonjena? Zar im nije bilo zgodnije i prijatnije da putuju preko Crne Gore i Hrvatske? Verovatno im se Amerima Srbija čini najnepouzdanijom, pa će pokušati da je dodatno oslabe terorizmom i novim gradjanskim ratom, usput opljačkaju i na kraju će im ona sama pasti u šake ko zrela kruška. Nisam siguran da će se sve odvijati baš po njihovom planu. U poslednje vreme planovi ih nešto ne slušaju.

  2. zlatiborski ovan says:

    Ponomarjeva u intervjuu Srni ocjenjuje da će islamizacija, ne samo Srbije nego i cijele Evrope, zbog ovolikog talasa izbjeglica biti neizbježna i predstavlja ogromni rizik, a ne isključuje ni mogućnost aktivne borbe za stvaranje nečega sličnog „Islamskoj državi“ u Evropi. ///////// uostalom i to, medju ostalim. bice to lak materijal za rusofobnu obradu. i agresiju naa Rusiju, cak ili njihovi potomci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *