Јелени Благојевић додељена награда Ружица Сокић

Jeleni Blagojević dodeljena nagrada Ružica Sokić

16 decembra 2016

zbogom1_620x0

Nagrada „Ružica Sokić“ danas je u omladinskom pozorištu „Dadov“ uručena mladoj glumici Jeleni Blagojević, saopšteno je iz tog pozorišta.

Nagradu je uručila glumica i predsednica Upravnog odbora Fondacije „Ružice Sokić“ Vesna Stanković. Jelena Blagojević (14) članica je „Dadova“ od prvog razreda osnovne škole.

Osim u „Dadovu“, igrala je u Atelje 212 u predstavi „Otac na službenom putu“ u režiji Olivera Frljića, „Zbogom SFRJ“ u režiji Kokana Mladenovića, a trenutno glumi u Narodnom pozorištu u predstavi „Naši Sinovi“ u režiji Tatjane Mandić Rigonat, kao i u predstavi „Majstori Majstori“ u režiji Milana Karadžića u pozorištu „Boško Buha“.

U organizaciji RTS-a snimila je jednu glavnu filmsku ulogu u EBU drami „Anja“, učestvovala je TV seriji „Plaško Hrabrović“ i u dokumentarnoj seriji „Deca u prvom svetskom ratu“.

Igrala je u više od 180 pozorišnih predstava zajedno sa Đuzom Stoiljkovićem, Danicom Maksimović, Miodragom Krivokapićem, Banetom Trifunovićem, Mikijem Krstovićem, Olgom Odanović, Darom Džokić, Aljošom Vučkovićem, Feđom Stojanovićem i Miloradom Mandićem, piše u saopštenju.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *