ЈЕНС СТОЛТЕНБЕРГ ПРОГЛАСИО НОВЕ НЕПРИЈАТЕЉЕ У СРБИЈИ! Да ли ће Србија бити на удару НАТО-а!

JENS STOLTENBERG PROGLASIO NOVE NEPRIJATELJE U SRBIJI! Da li će Srbija biti na udaru NATO-a!

24 decembra 2019

Kinezi i njihova velika finansijska ulaganja u Srbiji predstavljaju pretnju za NATO pakt! Peking je po interese Zapada mnogo opasniji od Rusa!

Ovo tvrdi Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO, koji ističe da se Kinezi bliže zapadnom vojnom savezu u svakom smislu, zbog čega ta alijansa mora da uzme u obzir ‘sve posledice po bezbednost’. Stručnjaci, sagovornici našeg lista, ocenjuju da Kina najviše ulaže u Srbiju na prostoru Zapadnog Balkana i Evrope, te da NATO paktu očigledno smeta sve bolja i čvršća saradnja Pekinga i Beograda.Stoltenberg u izjavi za nemačku agenciju DPA kaže da NATO posebno obraća pažnju na sve veći uticaj Kine u svetu, koja je čak možda i opasnija od Rusije.

– Kina i Rusija su sasvim različiti slučajevi. Ne radi se o tome da će NATO da krene u Južno kinesko more, već o tome da nam se Kina bliži u svakom smislu. Ulažu mnogo u evropsku infrastrukturu, posebno na Zapadnom Balkanu. Prisutni su i u Africi, vidimo ih i na Arktiku, ali i u sajber prostoru. Zato moramo uzeti u obzir sve posledice po bezbednost – naglašava Stoltenberg.

Srbija kupuje kineske dronove i pravi rakete

Kako smo ranije pisali, Srbija planira da od Kine kupi moćne borbene dronove ‘ving lung’. Plan je da Peking isporuči našoj državi šest ovih letelica, koje spadaju u sam vrh modernog naoružanja, a već su se odlično pokazali na ratištima u Libiji, Iraku, Avganistanu… Takođe, razmatra se mogućnost da Srbija u saradnji sa kineskim partnerima proizvodi i rakete dometa do 300 kilometara.

Prema njegovim rečima, kad je reč o Rusiji, spreman je na sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

– Na sastanku bismo razgovarali o preprekama u odnosima saveza i Moskve. Ukoliko je kontekst pravi, spreman sam da se sastanem sa Putinom. Rusija je naš najveći sused, biće tu i moramo da težimo boljim odnosima sa Rusijom. Čak i bez poboljšanih odnosa sa Rusijom, moramo da se nosimo sa teškim odnosima sa tom zemljom – podvlači Stoltenberg.

– Savršeno dobro razumemo biblijsku poruku koja kaže ‘ne čini drugome što ne želiš da čine tebi’. Srbija mora da zna da je granica između Republike Srbije i države Bosne i Hercegovine na reci Drini, a uskoro će to biti i granica između NATO i Srbije, ako se Srbija ne dozove pameti i sama ne uđe u NATO – poručuje Komšić.

Komentarišući ove navode, politikolog Aleksandar Pavić kaže da NATO pakt očigledno i dalje gaji pretenzije na globalnu hegemoniju.

– Oni žele ulogu svetskog arbitra koji će da presuđuje koje su investicije poželjne, naravno zapadne, a koje nepoželjne ili ‘opasne’, a to su sve investicije koje ne mogu da kontrolišu, odnosno ruske i kineske. Očigledno je da je NATO glavna prepreka za uspostavljanje stabilnog sistema globalne trgovine i međunarodnih odnosa zasnovanih na ravnopravnosti i međusobnom uvažavanju. Posledično, NATO paktu u Srbiji smeta sve što ne može da kontroliše i sve što jača srpski državni suverenitet i nezavisnost – upozorava Pavić.Marija Đorić, stručnjak za bezbednost i borbu protiv terorizma, ocenjuje da je ovde reč o takmičenju velikih sila u regionu.

– Velike sile se međusobno takmiče ne samo u vojnom već i u ekonomskom smislu reči. Poseban izazov za NATO pakt, osim Rusije, jeste i Kina, i to upravo zbog velikih infrastrukturnih ulaganja u region Zapadnog Balkana – zaključuje Đorićeva.

(Sputnjik)

KOMENTARI13 komentara

 1. Velika Metla says:

  Konstantno im se pričinjavaju nekakvi neprijatelji. Nije ni čudo kad znaju koja su sva zla napravili gde god su kročili!

 2. Slobodanka says:

  NATO predstavlja važnu polugu globalista, a predvodjen najmoćnijom državom zapadnog sveta SAD. NATO ima zadatak da zategne celo evropsko dvorište slično kao što SAD odavno zateže veliko dvorište kontinenta Južna Amerika. Moćnici iz SAD (skoro)celu Evropu smatraju samo svojom prćijom, a Stoltenberg je samo njihov poslušni potrčko. Jedino pitam se kako gledaju na Evropski deo Ruske Federacije od 3.960.000 km2 ili oko 40% teritorije Evrope sa preko 113 miliona stanovnika (podatak iz 2002), a imajući u vidu da se NATO sve više približava granicama te države. U poredjenju sa Rusijom Evropska unija (zajedno sa V.B. koja će i dalje ostati u NATO-u) ima površinu od 4.381.376 km2 i stanovništvo od 508.191.116 (podatak iz 2015). Zatim kako globalisti gledaju na Belorusiju (207.595 km2  i 9.508.000 stanovnika), a znamo već kako gledaju na njoj susednu Ukrajinu. Očigledno je da vlasnici države SAD već decenijama svim sredstvima baš despotski pojačavaju i šire svoju dominaciju nad Evropom, a još gore se ponašaju na sirotom Balkanskom poluostrvu.

  • Miraš says:

   Gledaj kako izgleda robna razmena> Kina je postala drugi najveći trgovinski partner Evropske unije, a robna razmena između EU i Kine vredna je 1,2 milijarde dolara dnevno. Francuska i Nemačka, dve vrlo važne zemlje članice NATO-a, imaju jako razvijene ekonomske odnose sa Kinom. Turska, koja je druga najveća vojna sila u NATO-u, takođe ima veoma dobre ekonomske odnose sa Kinom i intenzivno sarađuje sa njom u projektu ’Pojas i put‘. Italija je takodje pristupila Novim putu svile. U našem okruženju Grčka i Madjarska izgleda da imaju još veću saradnju sa Kinom, nego Srbija. Koliki je onda Jens, ako svoje EU i NATO članice ne može da odvikne od saradnje sa Kinom, nego eto vrši pritisak na Srbijicu koja nije članica EU a ni NATO-a? Mali seronja.

 3. Slobodanka says:

  "Savršeno dobro razumemo biblijsku poruku koja kaže ‘ne čini drugome što ne želiš da čine tebi’. Srbija mora da zna da je granica između Republike Srbije i države Bosne i Hercegovine na reci Drini, a uskoro će to biti i granica između NATO i Srbije, ako se Srbija ne dozove pameti i sama ne uđe u NATO" – poručuje Komšić. Komšić bi da on bude apsolutni gospodar nad Srbima, a kako bi se osećao da bude obratno te da Srbi postanu njemu gospodari što bi bilo baš u skladu sa principom koji pominje: Ne čini drugome (Srbima) što ne želiš da čine tebi (tebi Komšiću pripadniku Armije BIH i dobitniku Zlatnog ljiljana).

  • Zoran says:

   "ne čini drugome što ne želiš da čine tebi"_________Moje dete zna engleski kao i srpski. I kaze da u engleskom nema rec za posteno. Ima za iskreno(honest),....ali za posteno nema. I kako objasniti sta je posteno? E ovo, ne cini drugom...

  • persida says:

   Slobodanka je pomesala Bibliju i Kanta. Molim da navede gde u Bibliji pise ona sto ona navodi u ovom komentaru.

 4. Slobodanka says:

  Ako je cela Jugoslavija razbijena po etničkom principu zašto čuvaju poslednji multietnički ostatak te Jugoslavije u BIH, tri naroda u nemogućoj državi nakon gradjanskog rata? Zato da bi u miru po principu kuvanja žabe pokorili i porobili više od milion Srba, ako to već nisu uspeli postići ratom u periodu od 1992-1995 godine.

  • persida says:

   Pa, to vide i deca, Slobodanka voli da se grebe o ono sto niko ne spori.

 5. milorad2 says:

  oni ne mogu da spreče početak otvranja ogromnih rudnih nalazišta u srbiji, to je lova zbog koje su nas i bombardovali.SVE što su uradili je pokušaj PLJAČKE i tu je NATO bi izvodjač radova.Mizerni pacovi će ostati bez parčeta tudjeg sira koji su hteli da maznu i zato šize i prete, ali ovoga puta ako nešto pokušaju to će biti mnogo, mnogo, OPASNO za njih takodje.

 6. petrovgrad says:

  Srbija nikada nije bila teritorijalno veća od granica koje joj je uspostavio Milošević. Srbi su stvorili Republiku Srpsku i medjunarodno je overio Dejtonskim sporazumom Slobodan Milošević. KiM je privremeno uvalio međunarodnoj zajednici rezolucijom 1244. Sve ostalo vreme radi za nas. Skoro 1,5 miliona Hrvata bežanija iz lepe njihove, Muslimana oko milion preko grane, Šiptara oko pola miliona put pod noge. Albanaca iz Albanije po prilično je otplivalo preko mora na galijama. Generalno sve to smanjuje pritisak na Srbiju.

  • Istina says:

   Uskoro će videti da je prava sloboda kad si siromašan a da te niko ne kontroliše i provocira ujedno i ne preti. Kao što rekoše pametne Srbske glave nekada: 'draga deco, doći će vreme kada budu englezi, švabe i francuzi bežali za Srbiju i Rusiju, jer će za njih biti opasno i pogubno da žive u svojim zemljama' i uskoro dolazi takvo vreme: u Englezkoj Pakistanci, Afganistanci i Albanci, u Nemačkoj Turci, Sirijci i Palestinci, u Francuskoj Alžirci, Maročani, Sudanci i Nigerici. Nekada su imali kolonije u tim zemljama sada jim dolaze kao jeftina radna sila. Niti su oni hriščani niti ga brane u evropi. Oni su čisti kapitalisti i globalisti, neće da imaju posla sa tradicijomni porodicom hoće neke nove običaje, neke nove ljude, neke nove budale. Zato će zapadno hriščansko stanovništvo, masovno da beži na istok i da se prilgodjava Rusima i pravoslavnim tradicijama, jer su zapadne zemlje svoje crkve preobratile u hotele, diskoteke, biblioteke, muzeje i tako dalje. I dok Rusija ostaje jedina zemlja na svetu koja čuva Hriščanstvo i njene tradicije - NATO vidi u Rusiji pretnju jer čuva svoju tradiciju i svoju veru pred upadom vanjskih faktora različitih pretnji od Islamskog terorizma, Varikanskog kolonializma, Američkog imperializma i Evropskog globalizma. Interesuje me za koga je to Rusija pretnja, koja čuva i neguje svoju tradiciju? Rusija je pretnja onima koji ne mogu da je promene, zato su Rusi počeli posle 99' godine da se okreču i naoružavaju jer su shvatili kakva će sudbina da ji sačeka ako budu krenuli srbskim stopama. Evropa je spremna da krene u propast vlastite tradicije, da bi ugodila globalistima i LGBT lobiju. Omladina se ne ženi i ne stvara porodicu nego se truje drogom, prostitucijom, kriminalom. Svaki gasterbajter koji živi na zapadu može to da potvrdi. Evropi sa tim trendom preti propast i promena mentalitete kao i zamena stanovništva, kao što jento već na delu u Švedskoj, Danskoj, Engleskoj, Nemačkoj, Francuskoj i ostalim zemljama zapadne evrope. Omladina je otrovana jer je skrenula sa kursa, koji čini tradicija a tradiciju su upropastili globalisti. Ne žele slogu, ne žele mir, ne žele uspeh, ne žele napredak, ne žele sigurnost a što je najgore ne žele starohriščansku tradiciju koja je podila Evropu iz pepela posle pada Nemačke i 2 svetskog rata. Sve što su uradili i učinili je da su pogrešnima dali novčanu i monetarnu podršku koja psihički i moralno uništava starosedioce Evrope. Tako evropa postaje novo bojno polje od 500 miliona ljudi koji ne razlikuju ko je ko i kada bude za 1-2 godine dana počela razprava prvo ima da pukne u najmočnijim zemljama EU, ne izlazi Britanija iz EU zbog sladkih kolača, nisu protesti protiv Makrona u francuskoj zbog eksera i zašto je nemcima podvaljena priča o sankcijama protiv Rusije? Malo ko od normalnih i poštenih ljudi se to pita jer se ljudi bore za svoj obstanak na zemlji ali uskoro će doči do baruta u EU. Činjenica je da ni Ameri ni Rusi ne žele jaku i stabilnu Evropu ali mislim da Rusi nisu prodali tradicije i poštovanje žrtava za Coca-Colu, Hamburgere i Holivud. Rat je biznis, rat je nekome brat. Rusija ostaje na pravoj strani i mislim da će ostati tamo zauvek dok se drugi EU narodi uporno trude da upropaste još ono malo tradicije, što jim je ostalo i tako prodaju dušu nečastivom. Stoga Rusija jim kao takva čista i hriščanska smeta jer sa njom nemogu tek tako olako kao što su mogli sa Srbijom ali ni sa Srbijom nisu i neće moći ni ubuduče. Srbi će se složiti i ujediniti za jedno 2-3 godine do tada posmatrajmo razpad EU kao hriščanske tradicije i unije koja za sada još postoji. A što se tiče Srbije, bolje da ne ulazi u savez sa nijednom zemljom neka ostane takva kao što je sada jer ništa dobro je ne čeka na Zapadu sem pljački, ponižavanja, maltretiranja, uništavanja i što je najgore zaglupljavanja. Moliće nas na svakojakve načine a brača i sestre neka odluče hoče li USA ili RuSIJA put u svom dvorištu?

   • Ras says:

    Premalo je reci da si 100% u pravu.Pozdrav

   • persida says:

    Lazna dilema, nas niko ne zove da postanemo Rusi. A i zasto bi, Srbi koji se odricu sebe da bi bili nesto drugo (Hrvati, Rusi, Amerikanci…) su isti. Podvig je ostati Srbin, sve drugo je patologija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *