Јеремић рачуна и на демократе

Jeremić računa i na demokrate

18 januara 2017

pol-jeremic-racuna_620x0

U okupljanja oko zajedničkog kandidata, opoziciji sada preti opasnost od podela čak i unutar samih stranaka. Ozbiljna neslaganja oko pitanja da li treba podržati Sašu Jankovića ili Vuka Jeremića postoje kod demokrata, ali i u SDS Borisa Tadića i u pokretu „Dosta je bilo“.

Iako je Predsedništvo DS već donelo odluku o podršci Jankoviću i pripremaju se za kampanju, mnogobrojni su glasovi unutar stranke koji tvrde da bi to bio pogrešan korak.

Prema našim informacijama, Jeremić očekuje da uz njega stanu čitavi odbori DS, pogotovo u Vojvodini gde je dobio čak i podršku šefa demokrata u pokrajinskoj skupštini Borislava Novakovića. On se još krajem decembra na Glavnom odboru stranke založio da DS stane uz bivšeg šefa diplomatije, a tad su mu se pridružili i delegati iz Sombora i Vršca.

Javnu podršku Jeremiću već je dao Vladimir Todorić, koji kaže da stranka tek treba da na GO krajem januara prihvati ili odbaci predlog predsedništva da se podrži Janković:

– Uz dužno poštovanje prema poslu koji Janković obavlja kao ombudsman, DS ne sme da dozvoli luksuz da stane iza kandidata za koga zna „krug dvojke“ i za njega nije čuo najveći deo Srbije.

U vrhu DS, međutim, poručuju da nema odmetnutih odbora i da će cela stranka stati uz Jankovića. Napominju da je pre donošenja odluke o kandidatu stranke, svaki član predsedništa zvao po 20 šefova lokalnih odbora i da je velika većina bila za Jankovića, a da su se svi obavezali da će poštovati odluku vrha stranke.

Opoziciju u stranci ima i Tadić, koji zasad više naginje Jeremiću, ali su protiv toga njegovi bliski saradnici Jovan Ratković, Nenad Konstantinović i Marko Đurišić.

Do jedinstvene odluke će teško doći u DJB. Oni su trenutno bliži odluci da podrže Jeremića.

JANKOVIĆ NE ODUSTAJE

Opozicionim kuloarima juče se pronela spekulacija da Saša Janković razmišlja da odustane od kandidature za predsednika. To su u DS demantovali, objašnjavajući da su u ponedeljak imali sastanak sa Jankovićevim saradnicima, da je dogovarano formiranje izbornog štaba i strategija kampanje.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pitagora says:

    Otkad Jeremić "računa na demokrate", ja ne računam na Jeremića. On pripada tipu saučesnika, dakle nema ništa novo da kaže, ponudi ni uradi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *