ЈЕРМЕНИ СЛАВЕ: Војска Нагорно-Карабаха повратила део изгубљених територија

JERMENI SLAVE: Vojska Nagorno-Karabaha povratila deo izgubljenih teritorija

30 septembra 2020

Vojska Nagorno-Karabaha uspela je da povrati deo izgubljenih teritorija, izjavio je zamenik glavnokomandujući oružanih snaga te samoproglašene republike Artur Sarkisjan.

Kako je rekao, time je vojska Nagorno-Karbaha ojačala svoje položaje, između ostalog, na južnom i severnom pravcu.Vojska Nagorno-Karabaha uspela je da povrati deo izgubljenih teritorija, izjavio je zamenik glavnokomandujući oružanih snaga te samoproglašene republike Artur Sarkisjan.

Kako je rekao, time je vojska Nagorno-Karbaha ojačala svoje položaje, između ostalog, na južnom i severnom pravcu.

Samo tokom današnjeg dana, prema njegovim rečima, tokom borbi je uništeno 17 azerbejdžanskih tenkova, četiri oklopne jedinice, 13 bespilotnih letelica.

Nešto ranije je jermensko Ministarstvo odbrane saopštilo da je turski lovac F-16 oborio jermenski avion Su-25, te da je u tom incidentu pilot poginuo. Ubrzo zatim oglasile su se turske vlasti i azerbejdžansko Ministarstvo odbrane demantujući tvrdnje zvaničnog Jerevana.

Kako je prvenstveno saopštilo jermensko Ministarstvo, turski lovac zašao je u vazdušni prostor Jermenije i tom prilikom oborio jermenski avion. Pilot jermenskog jurišnog lovca je tom prilikom poginuo.

Inače, na kontakt liniji u Karabahu nastavljaju žestoke borbe, saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana. Sa druge strane, Ministarstvo odbrane Jermenije javilo je da je jermenska vojska tokom jutarnje bitke uništila azerbejdžanska oklopna vozila.

Jermensko Ministarstvo odbrane može biti primorano da tokom eskalacije sukoba u Nagorno-Karabahu primeni oružje velikog dometa, saopšila je portparolka Ministarstva Šušan Stepanjan.

Prema njenim rečima, to je uslovljeno činjenicom da azerbejdžanske snage koriste teške raketne lansere, artiljeriju krupnog kalibra i sisteme „Smerč“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Avangard-Kinzal says:

    Muslimani su losi borci,kukavice,"hrabri" samo kada su brojcano mnogostruko jaci a znaju da su na suprotnoj strani civili ili male snage. U sukobima sa pravoslavcima uvek su gubili. Žive na pesku,zar ne? A zašto? Nikad nisu bili sposobni uzeti plodnu teritoriju. Nece sada ni ovu jermensku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *