ЈЕРМЕНИ ТВРДЕ да је Азербејџан досад изгубио 6.614 војника, 24 авиона, 600 оклопних возила и 217 дронова

JERMENI TVRDE da je Azerbejdžan dosad izgubio 6.614 vojnika, 24 aviona, 600 oklopnih vozila i 217 dronova

25 oktobra 2020

OBJEDINJENI informativni centar Vlade Jermenije objavio je da je od početka eskalacije sukoba u Karabahu uništeno 600 oklopnih vozila i 217 dronova azerbejdžanskih oružanih snaga.

„Ukupno je uništeno 217 dronova, 16 helikoptera, 24 aviona, 600 oklopnih vozila, šest teških bacača plamena“, navodi se na Fejsbuk stranici Centra.Tvrdi da su azerbejdžanske oružane snage u dosadašnjim borbama za Karabah izgubile s 6.614 ljudi.

Isti centar navodi da su jermenske snage 23. oktobra oborile još 11 azerbejdžanskih dronova i uništile ili ozbiljno oštetile još 12 oklopnih vozila.

Tvrdi i da su Azerbejdžanci imali još 75 mrtvih.

Ministarstvo odbrane Jermenije objavilo je i snimak uništavanja azerbejdžanskog teškog bacača plamena TOS-1A («Solncepek»).

Snimljeni kadrobi pokazuju kako se to zastrašujuće oružje posle direktnog pogotka u više uzastopnih eksplozija razleće u komade.

Na osnovu ovoga bi se moglo zaključiti da Jermeni dobijaju rat. U najamnju ruku – da ga ne gube i ne mogu izgubiti.

Međutim, moskovski politički analitičar Sergej Markov ukazuje da azerbejdžanska armija ozbiljno ugrožava oba teritorijalna koridora koji Karabah povezuju sa Jermenijom. Sa procenom: da se armija Karabaha, i svi koji ratuju na njenoj strani, mogu naći u okruženju ako ta dva koridora pređu u ruke Azerbejdžanaca.

KOMENTARI3 komentara

  1. M says:

    Osim toga,Azerbejdžanci su dronovima i suvremenim ratovanjem,nanijeli Armencima katastrofalne udare-gubitke po vojnoj tehnici,fortifikacijskim točkama-linijama odbrane,itd.,samo o tome nitko ne govori!Suvremeni rat čuda radi protiv starih načina i sredstava ratovanja!

  2. milorad3 says:

    Jeremeni nesvesno rade za NATO,iranci imaju u vrhu vrhova vlasti NATO jezgro,turci igraju duplu igru za račun NATO-a,azeri i sirijci su su verni ruski saveznici,irak,liban i jemen NE POSTOJE sem kao geografske odrednice,S,arabija je NATO,egipat jordan i ostali sitni emirati mole Boga da ih ostave na miru (jer čuo neko nešto o kuvajtu posle pljačakaškog pohoda koji je odradio sadam za račun amerike,pa pa dolar je živeo 15 god. od tih para koje su opljačakane PLUS ono što im je kuvajt "dobrovoljno"platio kao "oslobodiocima" ,lep su oni primer zastrašivanja bili za sve sitne igrače tamo:)Iranska revolucija je uvežena sa zapada, jermenska revolucija je uvežena sa zapada, edrogan je dugogodišnja siva eminencija bezbednosne i vojne vrhuške (sivi vukovi) u turskoj, dečije priče da on NIJE znao za "državni udar" su samo dečije priče:)Izrael ,USA i RUSIJA su jedini nezavisni igrači na b.istoku.Šta to znači za ovaj rat danas.To znači da operacija zapada nije uspela i taj rat će se ZAVRŠITI ZA DESET DANA OD DANAS , jer njegov nastavak predstavlja potencijalno veliku nestabilnost koja neće moći da se kontroliše i pretnju njihovim kamarilama u vrhovima irana turske jeremenije pa čak i kolonijalna vlada iraka je u opasnosti.Posle završetka rata NEKO će da ošteti naftovode azera:) to je bio sekundarni cilj ovoga i mislim da će da za to optuže ISIS al kaidu ili tako neku fantomsku gerilu "pravovernih" muslimana koji smatraju da je alijev izdajica(prilično blesava priča ali je priča).Priamrni cilj ovoga rat je bio direktno uvlačenje rusa u njega ali to neće proći a jermeni su povučeni za nos iz sve snage od strane prijatelja sa zapada,što su izgubili izgubili su.Pa posle kažu da se veruje nešt ozapadnim "partnerima",dobor su ih rusi krstili,baš su "partneri" SPARING partneri.

  3. marko says:

    nek je pola tacno dobro je udri nato fasiste jer ovo je borba nato-a i odkb indirektno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *