ЈЕРМЕНИ ТВРДЕ да је Азербејџан досад изгубио 6.614 војника, 24 авиона, 600 оклопних возила и 217 дронова

ЈЕРМЕНИ ТВРДЕ да је Азербејџан досад изгубио 6.614 војника, 24 авиона, 600 оклопних возила и 217 дронова

25 октобра 2020

OБЈЕДИЊЕНИ информативни центар Владе Јерменије објавио је да је од почетка ескалације сукоба у Карабаху уништено 600 оклопних возила и 217 дронова азербејџанских оружаних снага.

„Укупно је уништено 217 дронова, 16 хеликоптера, 24 авиона, 600 оклопних возила, шест тешких бацача пламена“, наводи се на Фејсбук страници Центра.Тврди да су азербејџанске оружане снаге у досадашњим борбама за Карабах изгубиле с 6.614 људи.

Исти центар наводи да су јерменске снаге 23. октобра обориле још 11 азербејџанских дронова и уништиле или озбиљно оштетиле још 12 оклопних возила.

Тврди и да су Азербејџанци имали још 75 мртвих.

Министарство одбране Јерменије објавило је и снимак уништавања азербејџанског тешког бацача пламена ТОС-1А («Солнцепек»).

Снимљени кадроби показују како се то застрашујуће оружје после директног поготка у више узастопних експлозија разлеће у комаде.

На основу овога би се могло закључити да Јермени добијају рат. У најамњу руку – да га не губе и не могу изгубити.

Међутим, московски политички аналитичар Сергеј Марков указује да азербејџанска армија озбиљно угрожава оба територијална коридора који Карабах повезују са Јерменијом. Са проценом: да се армија Карабаха, и сви који ратују на њеној страни, могу наћи у окружењу ако та два коридора пређу у руке Азербејџанаца.

KOMENTARI3 коментара

  1. M says:

    Osim toga,Azerbejdžanci su dronovima i suvremenim ratovanjem,nanijeli Armencima katastrofalne udare-gubitke po vojnoj tehnici,fortifikacijskim točkama-linijama odbrane,itd.,samo o tome nitko ne govori!Suvremeni rat čuda radi protiv starih načina i sredstava ratovanja!

  2. milorad3 says:

    Jeremeni nesvesno rade za NATO,iranci imaju u vrhu vrhova vlasti NATO jezgro,turci igraju duplu igru za račun NATO-a,azeri i sirijci su su verni ruski saveznici,irak,liban i jemen NE POSTOJE sem kao geografske odrednice,S,arabija je NATO,egipat jordan i ostali sitni emirati mole Boga da ih ostave na miru (jer čuo neko nešto o kuvajtu posle pljačakaškog pohoda koji je odradio sadam za račun amerike,pa pa dolar je živeo 15 god. od tih para koje su opljačakane PLUS ono što im je kuvajt "dobrovoljno"platio kao "oslobodiocima" ,lep su oni primer zastrašivanja bili za sve sitne igrače tamo:)Iranska revolucija je uvežena sa zapada, jermenska revolucija je uvežena sa zapada, edrogan je dugogodišnja siva eminencija bezbednosne i vojne vrhuške (sivi vukovi) u turskoj, dečije priče da on NIJE znao za "državni udar" su samo dečije priče:)Izrael ,USA i RUSIJA su jedini nezavisni igrači na b.istoku.Šta to znači za ovaj rat danas.To znači da operacija zapada nije uspela i taj rat će se ZAVRŠITI ZA DESET DANA OD DANAS , jer njegov nastavak predstavlja potencijalno veliku nestabilnost koja neće moći da se kontroliše i pretnju njihovim kamarilama u vrhovima irana turske jeremenije pa čak i kolonijalna vlada iraka je u opasnosti.Posle završetka rata NEKO će da ošteti naftovode azera:) to je bio sekundarni cilj ovoga i mislim da će da za to optuže ISIS al kaidu ili tako neku fantomsku gerilu "pravovernih" muslimana koji smatraju da je alijev izdajica(prilično blesava priča ali je priča).Priamrni cilj ovoga rat je bio direktno uvlačenje rusa u njega ali to neće proći a jermeni su povučeni za nos iz sve snage od strane prijatelja sa zapada,što su izgubili izgubili su.Pa posle kažu da se veruje nešt ozapadnim "partnerima",dobor su ih rusi krstili,baš su "partneri" SPARING partneri.

  3. marko says:

    nek je pola tacno dobro je udri nato fasiste jer ovo je borba nato-a i odkb indirektno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u