ЈЕРМЕНИЈА И АЗЕРБЕЈЏАН ПОСТИГЛИ ДОГОВОР: Размена “све за све“

JERMENIJA I AZERBEJDŽAN POSTIGLI DOGOVOR: Razmena “sve za sve“

5 decembra 2020

Razmena će obuhvatiti i one koji su zarobljeni pre nedavnih borbi u Nagorno-Karabahu, rekao je jermenski premijer Nikol Pašinjan.

„Najvažniji zadatak je povratak zatvorenika. Želim da kažem da je ovde postignut određeni napredak. U stvari, princip razmene `svi za sve“, rekao je Pašinjan u televizijskom obraćanju sunarodnicima.Još jedan problem na koji je istakao jermenski premijer je potraga za nestalima. Od 9. novembra, više od 600 tela vojnika uklonjeno je iz zone sukoba, a 500 je u fazi identifikacije.

„Sa velikim stepenom verovatnoće možemo reći da su to tela naših nestalih sunarodnika. Identifikacija se vrši pomoću DNK testova. Do danas je identifikovano 135 tela mrtvih i predato njihovim rođacima“, rekao je Pašinjan.

(Vostok)

KOMENTARIJedan komentar

  1. petrovgrad says:

    Ispravan princip kod razmene zatvorenika`svi za sve“. Zašto je naša dosmanlijska vlada oslobodila posle 5 oktobra sve Šiptare, a nije tražila razmenu za kidnapovane Srbe. To je osveta za Srbe sa KiM, što su bili za Miloševića. To im je kazna i ostavljeni su teroristima da ih kolju. Nije to slučajno. Srbi sa KiM, nikada neće oprostiti taj potez.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *