ЈЕРМЕНИЈА И АЗЕРБЕЈЏАН ПОСТИГЛИ ДОГОВОР: Размена “све за све“

ЈЕРМЕНИЈА И АЗЕРБЕЈЏАН ПОСТИГЛИ ДОГОВОР: Размена “све за све“

5 децембра 2020

Размена ће обухватити и оне који су заробљени пре недавних борби у Нагорно-Карабаху, рекао је јерменски премијер Никол Пашињан.

„Најважнији задатак је повратак затвореника. Желим да кажем да је овде постигнут одређени напредак. У ствари, принцип размене `сви за све“, рекао је Пашињан у телевизијском обраћању сународницима.Још један проблем на који је истакао јерменски премијер је потрага за несталима. Од 9. новембра, више од 600 тела војника уклоњено је из зоне сукоба, а 500 је у фази идентификације.

„Са великим степеном вероватноће можемо рећи да су то тела наших несталих сународника. Идентификација се врши помоћу ДНК тестова. До данас је идентификовано 135 тела мртвих и предато њиховим рођацима“, рекао је Пашињан.

(Восток)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. petrovgrad says:

    Исправан принцип код размене затвореника`svi za sve“. Зашто је наша досманлијска влада ослободила после 5 октобра све Шиптаре, а није тражила размену за киднаповане Србе. То је освета за Србе са КиМ, што су били за Милошевића. То им је казна и остављени су терористима да их кољу. Није то случајно. Срби са КиМ, никада неће опростити тај потез.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u