ЈЕРМЕНИЈА СЕ ОБРАТИЛА ПУТИНУ: Требамо помоћ Русију

ЈЕРМЕНИЈА СЕ ОБРАТИЛА ПУТИНУ: Требамо помоћ Русију

31 октобра 2020

Премијер Јерменије Никол Пашињан обратио се председнику Русије Владимиру Путину са молбом да покрене консултације како би се размотрило у ком виду и обиму би Русија могла да пружи помоћ Јерменији по питању осигуравања безбедности.

Како се наводи у саопштењу јерменског Министарства одбране, у писму које је Пашињан упутио Путину предочено је целокупно тумачење актуелне ситуације на терену, као и сви изазови које носи „војна агресија Азербејџана на Нагорно-Карабах“.С тим у вези Пашињан је затражио од Путина да што пре покрене консултације како би се одредио обим руске помоћи и то на основу савезништва које постоји између Русије и Јерменије.

Подсетимо, недавно је у Женеви завршен сусрет шефова дипломатије Азербејџана и Јерменије по питању сукоба у Нагорно-Карабаху.

Министри су постигли договор да се не спроводе напади на цивилне објекте у зони конфликта, али и да се састави списак свих ратних затвореника како би могла да се спроведе њихова размена.

KOMENTARI2 коментара

  1. За Србију says:

    Flertovali sa zapadom pa dobili po nosu. A sada, Rusijo pomaži!

  2. Avangard-Kinzal says:

    Da,da,sad Rusiji pomozi. A kad primiš 100.000 $ mita da Ameri naprave bazu ili zauzmu vojno tržište tvoje zemlje onda su oni cool. Nema tu, Rusi će morati sve male pravoslavne Slovene za uvo i na silu u njihove integracije ili u sastav RF, jer ovo na milo NE IDE. Svi želimo Putina za predsjednika a ne ove naše degenčiće. Svi volimo Putina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u