ЈЕРМЕНИЈА СЕ ОБРАТИЛА ПУТИНУ: Требамо помоћ Русију

JERMENIJA SE OBRATILA PUTINU: Trebamo pomoć Rusiju

31 oktobra 2020

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan obratio se predsedniku Rusije Vladimiru Putinu sa molbom da pokrene konsultacije kako bi se razmotrilo u kom vidu i obimu bi Rusija mogla da pruži pomoć Jermeniji po pitanju osiguravanja bezbednosti.

Kako se navodi u saopštenju jermenskog Ministarstva odbrane, u pismu koje je Pašinjan uputio Putinu predočeno je celokupno tumačenje aktuelne situacije na terenu, kao i svi izazovi koje nosi „vojna agresija Azerbejdžana na Nagorno-Karabah“.S tim u vezi Pašinjan je zatražio od Putina da što pre pokrene konsultacije kako bi se odredio obim ruske pomoći i to na osnovu savezništva koje postoji između Rusije i Jermenije.

Podsetimo, nedavno je u Ženevi završen susret šefova diplomatije Azerbejdžana i Jermenije po pitanju sukoba u Nagorno-Karabahu.

Ministri su postigli dogovor da se ne sprovode napadi na civilne objekte u zoni konflikta, ali i da se sastavi spisak svih ratnih zatvorenika kako bi mogla da se sprovede njihova razmena.

KOMENTARI2 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Flertovali sa zapadom pa dobili po nosu. A sada, Rusijo pomaži!

  2. Avangard-Kinzal says:

    Da,da,sad Rusiji pomozi. A kad primiš 100.000 $ mita da Ameri naprave bazu ili zauzmu vojno tržište tvoje zemlje onda su oni cool. Nema tu, Rusi će morati sve male pravoslavne Slovene za uvo i na silu u njihove integracije ili u sastav RF, jer ovo na milo NE IDE. Svi želimo Putina za predsjednika a ne ove naše degenčiće. Svi volimo Putina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *