ЈЕРМЕНСКИ ПРЕМИЈЕР ОТКРИО: Долази руска војска!?

ЈЕРМЕНСКИ ПРЕМИЈЕР ОТКРИО: Долази руска војска!?

4 октобра 2020

Јерменски премијер Никол Пашињан говорио је у интервјуу за ТВ „Ал Џазира“ о могућности ангажовања руских мировњака у региону Нагорно-Карабаха. Како каже, то је питање за Минску групу ОЕБС.Упитан да ли би желео да види руске мировњаке у региону он је објаснио да тако нешто може да буде размотрено у оквиру Минске групе ОЕБС, а не билатералног дијалога са Русијом.

„Русија и Јерменија су успоставиле снажну сарадњу у сфери безбедности, укључујући постојање руске војне базе на територији Јерменије. Постоје споразуми који су на снази и могуће је да на агенди нашег дијалога у вези с тим буде промена“, навео је он.

Он је рекао и да Јереван у свом ставу полази од тога да је „Русија, пре свега, копредседавајућа Минске групе и да Минска група чини све неопходно како би у региону био успостављен мир и помаже решавање проблема Карабаха“.

(Спутњик)

KOMENTARI3 коментара

  1. E.Lirsch says:

    U Putina se nikako ne terba oslanjati. To bi moralo da bude jasno. Ali i ovoga Pasinjina su ustolicili NATO-fasisti. Ili… Na zadnjim izborima je imao 10% glasova. Gvaido, ili Beloruska drolja.

    • Avangard-Kinzal says:

      Jasno nam je da si antiruski bot.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u