ЈЕРМЕНСКИ ПРЕМИЈЕР ОТКРИО: Долази руска војска!?

JERMENSKI PREMIJER OTKRIO: Dolazi ruska vojska!?

4 oktobra 2020

Jermenski premijer Nikol Pašinjan govorio je u intervjuu za TV „Al Džazira“ o mogućnosti angažovanja ruskih mirovnjaka u regionu Nagorno-Karabaha. Kako kaže, to je pitanje za Minsku grupu OEBS.Upitan da li bi želeo da vidi ruske mirovnjake u regionu on je objasnio da tako nešto može da bude razmotreno u okviru Minske grupe OEBS, a ne bilateralnog dijaloga sa Rusijom.

„Rusija i Jermenija su uspostavile snažnu saradnju u sferi bezbednosti, uključujući postojanje ruske vojne baze na teritoriji Jermenije. Postoje sporazumi koji su na snazi i moguće je da na agendi našeg dijaloga u vezi s tim bude promena“, naveo je on.

On je rekao i da Jerevan u svom stavu polazi od toga da je „Rusija, pre svega, kopredsedavajuća Minske grupe i da Minska grupa čini sve neophodno kako bi u regionu bio uspostavljen mir i pomaže rešavanje problema Karabaha“.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

 1. E.Lirsch says:

  U Putina se nikako ne terba oslanjati. To bi moralo da bude jasno. Ali i ovoga Pasinjina su ustolicili NATO-fasisti. Ili… Na zadnjim izborima je imao 10% glasova. Gvaido, ili Beloruska drolja.

  • Avangard-Kinzal says:

   Jasno nam je da si antiruski bot.

 2. M says:

  Dobra ideja!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *