ЈЕСУ ЛИ ОВО ПОСЛЕДЊЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Шта се дешава?(ВИДЕО)

JESU LI OVO POSLEDNJE PRIPREME ZA TREĆI SVETSKI RAT: Šta se dešava?(VIDEO)

16 septembra 2018

Turska vojska vrši masovno gomilanje jedinica uz sirijsku granicu i unutar Sirije i to izaziva zabrinutost kod svih posmatrača.

Još jedan veliki konvoj turske vojske je snimljen na putu prema severozapadnoj Siriji.

Ovo je drugi konvoj u dva dana i u njemu je, kao i u onom od juče, bilo nekoliko desetina tenkova na vučnim vozovima, oklopna vozila i razna druga vozila turke vojske.Prema izveštajima medija konvoj se uputio iz Hataj provincije na svoj put.

Konvoj se uputio prema Šašabo planinskom vencu sa kojeg može da se nadgleda cela Al Gab ravnica u jugozapadnom Idlibu.

U tim planinama se nalazi jedan od najvećih posmatračkih položaja turske vojske u severozapadnoj Siriji.

Cela situacija izaziva zabrinutost i mnogi gomilanje turskih trupa tumače dvojako.

Dok jedni tvrde da je postignut dogovor sa Rusijom i da će proturski pobunjenici potpisati dogovor o pomirenju sa vlastima u Damasku i onda zajedničkim snagama učestvovati u napadu na džihadiste na severu Sirije i da će čak i turska vojska učestvovati u napadu, drugi tvrde suprotno, tj. da nikakav dogovor nije postignut i da se turska vojska nalazi tu kako bi zaštitila pobunjenike i omogućila im da pruže otpor ruskoj i sirijskoj vojsci.

Ovaj drugi scenario zabrinjava mnoge jer to bi mogao da bude uvod u veliki rat koji bi mogao da se proširi i na druge države u regionu, a možda čak i na svet.

Snimak nepreglednog konvoja i šta se sve od ratne tehnike nalazi u njemu možete pogledati u videu ispod…

(Pravda)

KOMENTARI7 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Putinov saveznik u borbi protivu amerikanci. Putin puko ko oblanad. Po ukraini mu vrsljaju NATO-fasisti i veliki demon iz Vatikana a Asada pomaze koga bombarduje kad se kome digne a turcin vrslja sve sa tenkovima da "zastiti turske granice"... A Rusija "velika sila" cera "mudru politiku" pa cuti ko mula. Pasivnost Putina ce ruse tek da kosta.

 2. NIKOLA says:

  4 tenkakkoje gluposti se ovde pisu

 3. Deda Micko says:

  Putinu svi rade iza ledja, to nije znak velike inteligencije sa njegove strane.

 4. milorad says:

  preće biti da turci ulaze u siriju da ubrzaju kraj ISIS američkih plaćenika, svaki dan koji taj rat traje donosi turskoj ozbiljne ekonomskwe ,gubitke, osim toga američke sankcije koje su onomad uvdene turskoj su IZRAZITO NEPRIJATELJSKI POTEZ KOJI IDE NA URUŠAVANJE TURSKE EKONOMIJE NA DUŽE STAZE I ZATO JE POTREBNO BRZO ZAVRŠITI SA IDLIBOM. USA I TURSKA SU SE DUBOKO ZAKAČILI NE VERUJEM DA ĆE TURCI SAD PROMENITI A MISLIM DA NE MOGU DA PROMENE VIŠE STRANU U OVOJ IGRI.

 5. milorad says:

  SAMO DA DODAM,,,:) MASIVNO PRISUSTVBO TURSKE ARMIJE U ZONI OPERACIJA IDLIB,onemogućava amerikancce da bombarduju sirijske snage , jere se može desiti da pogode turke, a to automatski znači gubitak svih baza u turskoj, i ozbiljno cepanje , a možda i smrtni udarac NATO.vrlo pametan taktički potez je da turci samo privuku svoje snage i da glume nakovanj, sirijci sa rusima će da budu čekić i teroristi su gotovi i to BRZO možda brže nego što bilo ko misli.

 6. Dane Radakovic says:

  turcin turska radi protiv SRBA I SRBSKE VERE UVEK PUTIN JE NAJIVAN trazi saveznika u i veru u turcinu putin gubi rat u ukrajini i balkanu i siriji svi su ga izdali SRBSKOG CARA SVET NE VOLI turska je veliki pretelj njemacke i mrzi srbe na balkanu ko i njemacka srbi su lud narod vucic vodi razgovore sa merkel. a ne sa putinom

  • Filip says:

   Erdogan i Angela Merkel su titine kumunjare dodju nekad u Beograd i neće da odu sa vlasti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *