JEVREJI DIGLI GLAS, A SRBI ĆUTE – Misa za Pavelića – uvreda za žrtve

JEVREJI DIGLI GLAS, A SRBI ĆUTE – Misa za Pavelića – uvreda za žrtve

6 januara 2015

ante-pavelic 3eCentar “Simon Vizental” osudio je održavanje mise u Zagrebu za pronacističkog ustaškog poglavnika Antu Pavelića.

Centar je naveo da to predstavlja “značku srama” za katoličku crkvu.

“Teško je poverovati da se u centru glavnog grada članice Evropske unije, veoma blizu zagrebačke jevrejske zajednice, na stotine ljudi okupilo juče u znak sećanja na jednog od najvećih evropskih masovnih ubica”, naveo je direktor izraelske kancelarije tog centra Efraim Zurof.

Zurof je naglasio da je obeležavanje 55 godina od smrti Pavelića “uvreda za stotine hiljada njegovih žrtava” i da predstavlja “značku srama” za katoličku crkvu.

Na godišnjice smrti Ante Pavelića mise se redovno održavaju u Zagrebu i Splitu, navela je agencija AFP.

Pavelić je umro u Madridu 28. decembra 1959. godine, navodno od posledica ranjavanja koje je zadobio dve godine ranije u Buenos Airesu, gde je pobegao 1945. godine.

KOMENTARI3 komentara

  1. ilija says:

    nasi sute ko ku*ve jer nesmiju da reaguju.

  2. Anka says:

    Ovo govori o fasistickoj prirodi katolicke crkve u hrvata. Bila i ostala jedan od glavnih generatora fasizma na tim prostorima. Od 40 i neke proslog stoljeca do danasnjeg dana stoji beskompromisno na braniku fasizma jaca nego ikada. To je ocito jer joj ne mogu nista niti organi MUP-a, niti zakon, niti ministar i niti predsjednik. Zalosno je sta je policija bila ispred crkve u namjeri da sprijeci nerede sa prosvjednicima ali zapravo je stitila sigurno odrzavanje sotonskog-fasistickog mitinga u crkvi. Po hrvatskim zakonima ovo bi bilo cak i kaznjivo i spadalo bi pod krivicni zakon. Kao sto vidimo zakon ne vazi. Ovo samo govori u kakvu je moralnu i duhovnu schisophreniju upala Hrvatska. Svi smo mi nazalost zrtve te iste schisophrenie, bilo direktno bilo indirektno.

  3. Draga says:

    Sva zla kroz istoriju počev od krstaških ratova pa do danas je proizvela katolička crkva i njeni sledbenici .Nista novo sve je to viđeno , fašizam divlja Evropom a u Hrvatskoj za mnoge nikad nije ni prestao od Paveliča do danas . Nažalost u Hrvatskoj pošten svet ne može da se suprostavi nasilničkoj proustaškoj masi koju neguju pojedine partije otvoreno i javno bez straha od bilo čega , jer im je tro program na kojem privlače istomišljenike .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *