JЕЗИВА ИСПОВЕСТ ХРВАТСКОГ НОВИНАРА КОЈИ ЈЕ ПИСАО О ЗЛОЧИМА НАД СРБИМА: Сваке вечери спавам на другиом месту (ВИДЕО)

JEZIVA ISPOVEST HRVATSKOG NOVINARA KOJI JE PISAO O ZLOČIMA NAD SRBIMA: Svake večeri spavam na drugiom mestu (VIDEO)

8 septembra 2018

Hrvatski novinar Domagoj Margetić sklonio se u Srbiju nakon niza pretnji, napada pa čak i jednog pokušaja ubistva koji je na njega izvršen u Hrvatskoj. Margetić je nakon najnovijih pretnji i napada koja je policija odbila da istraži počeo da se skriva smatrajući da policija učestvuje u napadima na njega.Margetić je gostujući u emisiji “Otkrivanje istorije” kod autorke Vesne Pešić, rekao je da se od 23. avgusta i poslednjeg razgovora u policiji skriva, spava po kućama od poznanika i sveke večeri menja lokaciju boravišta.

Margetić kaže da su pretnje koje dobija posledica njegovih istraživanja zličina nad Srbima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Neki od ratnih zločina procesuirani su samo zato što je Margetić izneo podatke o njima. On je ispričao da mu i prete zbog pisanja o finasijskim malverzacijama i organizovanom kriminalu u Hrvatskoj, ali i celom Balkanu.

Istovremo njegova emisija “Necenzurisano” je sklonjena iz programa iako je dogovoreno emitovanje nove sezone.

Margergetić veruje da je progon kojim je izložen poruka drugim novinarima u Hrvatskoj kako će prolaziti ako odluče da se bave istraživačkim novinarstvom i stanu na žulj političkim, finansijskim i kriminalnim elitama.

On je u emisiji govorio o vremenu kada je bio u HDZ i radio za kabinet Franje Tuđmana i spašavanje zarobljenih srpskih vojnika i oficira iz ilegalnih zatvora u Hrvatskoj. Margetić je rekao da u najveći sukob ušao sa Tuđmanom jer je otvoreno govorio o hrvatskim zločinima i pljačkama u “Bljesku” i “Oluji” nakon čega je morao da napusti Hrvatsku u koju se vratio tek po Tuđmanovoj smrti. I tada je uhapšen jer je u odsustvu osuđen na 9 godina zbog odavanja državne-vojne tajne koja se odnosila nad počinjene zločine i kriminal.

O progonu koji je preživeo i preživljava, istini o ulozi i kriminalnim aktivnostima Franje Tuđmana i hrvatskog državnog vrha i drugim temama zbog koje je omražen u Hrvatskoj saznajte gledajući video:

KOMENTARI2 komentara

  1. spira says:

    Ima1 Hrvata koji se stide što Hrvati

  2. Na istoku says:

    je spas i pokajanje. Za vatikan piše u SP: izađite iz nje narode moj da se ne opoganite delima njezinim. Nema tu više, Hrvat, Srbin... sad je sve stvar ličnog izbora i nema nesvrstanih. Ne dao dragi Gospod Bog naš da nas prevare na kraju trke. Drži se ti istine Domo, i ona će te osloboditi, kao i sve druge koji stradavaju na pravdi Boga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *