ЈЕЗИВА ПОРУКА ШОЈГУА УКРАЈИНИ: „Проћи ћете као НАТО у СРБИЈИ“

JEZIVA PORUKA ŠOJGUA UKRAJINI: „Proći ćete kao NATO u SRBIJI“

23 marta 2023

Sergej Šojgu upozorio da će municija sa osiromašenim uranijumom ozbiljno uticati i na zdravlje ukrajinskih vojnika, podsećajući da se to desilo i na KiM.

U poslednjoj u nizu reakcja Moskve na najavu Velike Britanije da Ukrajini pošalje municiju sa osiromašenim uranijumom, ruski ministar odbrane je danas podsetio da je takvu municiju koristio i NATO tokom bombardovanja Srbije 1999. godine, kao i da je ona negativno uticala na zdravlje NATO vojnika.On je u intervjuu za televiziju Rusija-1 na rekao da su posledice njene upotrebe delimično ispitane.

Bilo je posledica po zdravlje onih koji su koristili tu municiju. Bilo je ozbiljnih zdravstvenih stanja i ona su proučavana. Međutim, nisu ispitali kakav je efekat municija imala na one protiv kojih je bila korišćena, dodao je ruski ministar, prenosi Tass.

Zamenica britanskog ministra odbrane Anabel Goldi ranije je rekla da će, pored isporuke borbenih tenkova „čelendžer 2“ , Velika Britanija Kijevu isporučivati municiju, uključujući granate koje sadrže osiromašeni uranijum.

Ruska ambasada u Londonu upozorila je britansku vladu da ne snabdeva Kijev takvom municijom.

Prema rečima ruskih diplomata, ovaj korak je prepun rizika za dalju eskalaciju sukoba.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu upozorio je juče da najava Velike Britanije da će Ukrajini obezbediti municiju sa osiromašenim uranijumom znači da je preostalo „sve manje koraka“ do nuklearnog sukoba.

(B92,Tanjug)

KOMENTARI8 komentara

 1. Veliki brat says:

  Pa to je super poruka! Znači da će Ukrajina pobijediti. Hvala gospodinu Šojguu na divnim riječima.

  • Sveta says:

   Glup si kao i svi Hrvati, pa nisi pročitao tekst već samo naslov!

 2. Miroslav says:

  NATO je u Srbiji pobedio jer je ostvario sve postavljene ciljeve a glavni cilj je bio NATO vojna baza na Kosovu iz koje bi gađali Rusiju, tako da Šojgu pojma nema šta priča.

  • Velika Metla says:

   Naslov teksta nema nikakve veze s tvojim komentarom. Mnogo vojnika koji su bili u redovima pljačkaške horde zvana " nato" su umrli od raka zbog osiromašenog uranijuma. Pogotovo Italijana, jer su oni bili najizloženiji.

  • 1389 says:

   Šojgu vrlo dobro zna šta priča, a zna i NATO kako su Italijanski vojnici umirali od kanceroznih maginalnih oboljenja. Zato NATO je izgubio i došao do saznanja da je okupirao zemlju ali da je na toj zemlji i osiromašeni uranijum koji pobija ljude na kontaminiranoj zemlji...

 3. Zeka says:

  A šta se Šojgu toliko sekira za zdravlje ukrajinskih i NATO vojnika?! Pa, znaju oni po štabovima sve i bez njega. Ali, to rade namerno ne mareći za plaćene vojnike, crnce i bivše besposličare sve dok za nadnicu završavaju posao na terenu. Nego, umesto što Rusi opet šalju plišane odgovore o novom krupnom koraku do nuklearnog sukoba, trebalo bi da ih raspale tamo gde najviše boli. Na njihovom domaćem terenu. Kako? Ne, nisam mislio na jednu porciju sarmata po Londonu i sl, nego na dalju destabilizaciju zemalja EU u pravcu organizovanja sve novih i sve većih demonstracija, rušenja i paljevina po ulicama i finansiranje antivladinih grupa i medija. Da je u Rusiji sva ona ludnica koju vidimo po Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj... zapadnjaci bi to umeli da iskoriste. Rusi se i dalje ponašaju pasivno i kao da ne razumeju vrednost obaveštajnog rada na sabotaži holivudskog raja od kartona.

 4. Danilo vladika says:

  Šojgu najavio kapitulaciju Rusije i povlačenje iza Urala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *