ЈЕЗИВА СЛИКА НА КОЛУМБИЈСКО-ВЕНЕЦУЕЛАНСКОЈ ГРАНИЦИ: У току је затишје пред буру! (ВИДЕО)

JEZIVA SLIKA NA KOLUMBIJSKO-VENECUELANSKOJ GRANICI: U toku je zatišje pred buru! (VIDEO)

9 februara 2019

Prva isporuka humanitarne pomoći za Venecuelu stigla je u četvrtak u kolumbijski grad Kukuta na kolumbijsko-venecuelanskoj granici.

Konvoj kamiona stigao je na međunarodni most Tjenditas dan nakon što je Venecuela blokirala prelaz brodskim kontejnerima i tankerima za gorivo.SAD su obećale 20 miliona dolara (17,6 miliona evra) pomoći Venecueli kao deo politike koja podržava opozicionog lidera Huana Gvaida, koji je sebe proglasio za privremenog predsednika Venecuele.

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro izjavio je da će humanitarna pomoć biti početak invazije koju vode SAD.

(Pravda)

KOMENTARI14 komentara

 1. Slobodanka says:

  Pretpostavimo da kolumbijci i komandosi zaustave se na ovom mostu da sklone prvu blokadu, a onda pukne most i iznenada se stvori velika rupa.

  • Zoran says:

   Ili udari meteor u most kad oni prolaze? Ali zena koja daje intervju nosi New York majicu, a starija zena.:)

   • Slobodanka says:

    Most je izgleda na reci Rio Tachira na državnoj granici izmedju kolumbijskog grada Kukuta (Cucuta) i venecuelanskog pograničnog mesta San Antonio del Tachira. Ovo je krajnji zapad Venecuele i pitanje je kakvog sastava je stanovništvo i sa jedne i sa druge strane granice. Kolumbija, Venecuela, Ekvador i Panama činilu su nekad od 1821-1831 jednu državu Velika Kolumbija (španski Gran Kolumbija). ... Od Kukute do Karakasa južnijim auto putem ima 858 km (bez gužve 10 s 53 min, a obično 12 s 34 min) i drugim severnijim autoputem ima 915 km (bez gužve 12 s 12 min, a obično 13 s 08 min). ČAK I DA PREDJU OVAJ MOST NA TAKO DUGOM PUTU BIĆE ZAUSTAVLJENI.

    • Slobodanka says:

     Most koji je na slici jeste na reci Rio Tachira, ali je nešto severnije naspram venecuelanskog mesta Tiendas i isto je naspram kolumbijskog grada Kukuta. Južnije kod mesta San Antonio del Tachira je drugačiji most.

     • Slobodanka says:

      ... Tienditas ...

   • Slobodanka says:

    Baba je možda kupila tu majicu od šverca droge u SAD. Tokom korejskog rata 1950-1953 godine Kolumbijci su bili jedinI latino američki narod koji su se uz vojne snage SAD borili protiv Severne Koreje. Hoću da kažem Kolumbija i SAD su stari saveznici, a sadašnji predsednik Kolumbije je američki djak. Pošto se Venecuela 1831 godine otcepila od Velike Kolumbije ko zna kakvi su kolumbijski pogledi prema današnjoj Venecueli. Ali Kolumbija je nestabilna zemlja jer u njoj je od 1964-2016 trajao gradjanski rat, a i sada tinja. Igraju se sa vatrom...

  • Miraš says:

   NAJVAŽNIJE JE OVO: Prema informacijama iz Venecuele, Maduro je naredio zatvaranje ovog mosta nakon što U POJEDINIM KAMIONIMA KOJI SU STIZALI IZ KOLUMBIJE PRONADJENO JE O R U Ž J E.

 2. zoran says:

  Ranije bi to bio konvoj UN. Izgleda da amerikanci stvarno gube kontrolu...

 3. milos says:

  Ukradu im 7 milijardi i bace im ko kerovima 20 miliona pomoci

  • Miraš says:

   Da ali tu humanitarnu pomoć najpre bi predali Huanu Guaido, predsednik Venecuele koga su odabrali i podržali iz SAD i bliske države vazali SAD konačno bi imao neke ozbinjne resurse sa kojima raspolaže. Huan gologuzi bi to delio gladnom narodu i onda nadaju se da bi opozicija u Venecueli porasla u očima naroda. Kad bi se gladni najeli oterali bi Madura, a posle toga ne bi im više slali ni humanitarnu pomoć. Neće ni toliko trošiti kad postignu šta su hteli. Tako veoma slično radio je i Đerđ Soroš, poznati borac za ljudska prava (tako se predstavlja) preko nevladinih organizacija, a sada to direktno radi Bela kuća i Stejt department (Ministrstvo inostranih poslova). Eksperimentišu sa čitavim jednim narodom, u ovom slučaju sa Venecuelancima, kao sa miševima u laboratoriji.

 4. milorad2 says:

  granice služe da se odredi tačka na kojoj počinje rat, u ovom slučaju su to ovi kontejneri.

 5. samostalan says:

  Gazi Maduro, Ne budi sonja kao Putin.

  • Miraš says:

   Smešan si koliko slabo rezonuješ. Od Rusije i Kine je godinama nabavljala naoružanje Venecuela da bi mogla danas da zauzme čvrst stav. Venecuelanci danas možda jesu gladni, ali u međuvremenu nisu propustili veoma važno pitanje da imaju sa čime da se brane. Ne pravi se ozbiljna vojna sila za 24 sata, ni za nekoliko nedelja ili meseci, duže vreme se ulaže u Vojsku. Po pitanjima odbrane i celokupne bezbednosti radi se konstantno i duže vreme, ni jedna strana sila ne može da nadoknadi propušteno vreme.

 6. Miraš says:

  SAD neće uspeti da uvede kolumbijsku vojsku u Venecuelu, a ni svoju američku vojsku. Takođe veoma je važno to što je sada Vojska uz predsednika države Venecuele Nikolasa Madura jer time se sprečava građanski rat u zemlji. Za Venecuelu u narednom periodu, u narednim mesecima, važno je da se obračunaju sa ovakvom kriminalnom opozicijom i da postignu političku stabilnost. Dok god opozicija u Venecueli iznutra podrivački radi zemlja će biti nestabilna. Opozicija je opozicija samo vlasti, ona ne sme da bude opozicija čitavoj državi. Veliki potresi koji su zadesili Venecuelu nastali su zbog dugogodišnjeg najpre ekonomskog podrivanja Venecuele od strane SAD, a kad su osiromašili tu zemnju prešli su na unutrašnje političko i bezbednosno podrivanji i na kraju i na međunarodno diplomatsko podrivanje. SAD je totalitarna država koja ne dozvoljava da joj neko konkuriše, odmah upada u žestoke rivalske obračune. U Venecueli se sada izgleda najviše obračunavaju sa ruskim prisustvom bez obzira što je kinesko finansijsko učešće u Venecueli veće od ruskog. Zasad Rusija se u svetu više eksponira kao vojna sila nego Kina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *