ЈЕЗИВЕ РЕЧИ ПРИГОЖИНА У СТАРОМ ИНТЕРВЈУУ: Као да је предвидео смрт, причао о авиону који се распада (ВИДЕО)

JEZIVE REČI PRIGOŽINA U STAROM INTERVJUU: Kao da je predvideo smrt, pričao o avionu koji se raspada (VIDEO)

29 avgusta 2023

STARI snimak intervjua nekadašnjeg lidera ruske Vagner grupe Jevgenija Prigožina ponovo je postao aktuelan nakon nesreće u kojoj je ruski biznismen poginuo.

Intervju je prvobitno objavio ruski vojni bloger Semjon Pegov, koji je 29. aprila razgovarao sa Prigožinom.Mnogi smatraju kontroverznim deo intervjua u kom Prigožin govori o padu aviona.

Podsetimo, ruske vazduhoplovne vlasti saopštile su ove nedelje da se šef Vagnerove grupe nalazio u privatnom avionu koji se srušio severozapadno od Moskve u sredu, tačno dva meseca nakon što je predvodio neuspelu pobunu protiv Kremlja.

Potom se oglasio i Kremlj, navodeći da su tvrdnje Zapada da je on ubijen po njihovom naređenju „apsolutna laž“, prenosi Rojters.

Prigožin je rekao u intervjuu da je Rusija na ivici katastrofe jer je sistem odbrane postepeno izbacivao one koji govore istinu o ratu.

– Danas smo stigli do tačke ključanja. Zašto govorim tako iskreno? Zato što nemam pravo da lažem pred tim ljudima koji će nastaviti da žive u ovoj zemlji. Sada ih lažu. Bolje me ubijte – rekao je Prigožin.

– Neću da lažem, moram iskreno da kažem da je Rusija na ivici katastrofe. Ako se stvari ne urede, avion će se raspasti u vazduhu – dodao je Prigožin.

KOMENTARI2 komentara

  1. Poltergeist Jova says:

    Ma zato sto je sve sam i izrezirao skupa sa ruskom bezbedonosnom službom. Zasto??? Pa rekao sam već 1.dan-koliko je već ubijenih važnih ljudi u Rusiji? Dugina...itd. A Origozin se zamerio Zapadu u Ukrajini, Africi...jasno da Zapad želi da mu se osveti ako ode u penziju. Ovako "poginuo je".

  2. milorad5 says:

    ma možda ga i vaskrsnu čisto da zajeb. cia-e,vrlo su suzdržani na zapadu povodm prigožina,nisu sigurni da li im je opet nameštena priča i koliko operativaa u rusiji su žrtvovali za ovaj pokušaj ubistva,ali nisu mogli da odole to je sigurno kada su im poslali "sigurne" informacije...toliko je haos bilo oko prigožinovog aviona pred samo poletanje da samo slepac ne bi primetio da se nešto dešava,a prigožin ima bre ljude koji 24h dnevno motre na vozila koja će MOŽDA upotrebiti.,..i sva se voze posle toga kao da je prigožin bio u njima:)vrlo su naivni oni koji misle da je ovako lako ubiti prigožina,on je sigurno živ sem ako ga putin nije overio to ne bi mogao da preživi ali nevidim razlog za to ako ništa čak i da je istinita pobuna a nije,sad zasita nije bio olitički momenta da se prigožin likvidira iz osvete...sklonili su ga jer privlači mnogo pažnje i NATO je počeo da reaguje prilično burno gde god se prigožin pojavi...očigledno ne znaju,ili nema ko da istraži istoriju u rusji, priču o generalu patonu koji je isto tako privlačio mnogo pažnje nemaca pa su ga šetali po evropi neko vreme da bi ubedili nemački generalštab da će BAŠ TU DA BUDE NAPAD ...pred dan D su ga instalirali u doveru i stalno je tamo išao u "inspekcije"i to je ubedilo hitlera da se iskrcavanje sprema na severu...nadam se da će rusi da se sete ove epizodice jer prigožin bi im sad upravo takvu čarlamu omogućio za NATO magarce...AKO se sete za dan bezbednosti meni orden heroja obavezno ako ne, nema veze:)..naročito bi ubitačno bilo kada bi sad prigožin izronio negde u africi...to bi NATO bacilo u kuršlus...vrlo je moguće da je prigožin trenuto u CAR,bar tak ptičice cvrkuću:)...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *