ЈЕЗИВИ ПОДАЦИ О НАПАДУ НА РУСКУ БАЗУ ХМЕЈМИМ: Ево ко је џихадистима дао дронове

JEZIVI PODACI O NAPADU NA RUSKU BAZU HMEJMIM: Evo ko je džihadistima dao dronove

6 septembra 2019

Zamenik ministra inostranih poslova Ruske Federacije Oleg Siromolotov je objavio da su dronovi koje džihadisti koriste za napade na rusku bazu u Hmejmimu napravljeni uz pomoć zapadne tehnologije, prenosi South Front .

– Konstantno registrujemo masovnu upotrebu ovih metoda za izvođenje napada na naše baze u Siriji. Dronovi koje koriste nisu napravljeni amaterski. Naši eksperti su otkrili da su specijalne tehnologije zapadnih zemalja iskorišćene pri njihovoj izradi – rekao je Siromolotov na početku svog obraćanja.On je to otkrio na Međunarodnoj konferenciji o nelegalnoj trgovini oružjem u kontekstu borbe protiv međunarodnog terorizma.

Ovaj iskusni ruski diplomata je rekao da te bespilotne letelice nisu improvizovane i napravljene na brzinu, već da su u njihovu izradu umešani obučeni akteri sa Zapada.

Naoružani dronovi su uzleteli pre dva dana iz provincije Idlib i izveli su napad na Hmejmim, rusku vazduhoplovnu bazu u Latakiji. Time je prekršen skorašnji dogovor o prekidu vatre.

Ruska PVO je uspešno oborila sve dronove, a prema sirijskim izvorima iza napada stoji najveća i najjača džihadistička grupa Hadžat Tahrir al-Šam.

(South Front)

KOMENTARI3 komentara

  1. test01 says:

    bla bla bla Sravni taj deo Sirije sa zemljom, (a oni koji upravljaju tim dronovima to rade iz neke druge drzave posto je to skupa i velika tehnologija povezana sa satelitima... znate se ko su). Zasto to ne kazete otvoreno zapadu u lice i udarite im par samara? Od price nema nista, banda se samo okurazila...

  2. E.Lirsch says:

    E to 'e velika NOVOST.

  3. Beli Orao says:

    To nije novost to sam znao odmah poslije prvih udara !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *