JEZIVI PRIZORI NA DUNAVSKOM KEJU: Reka nanosi mrtve životinje, ptice, ribe, pacove…

JEZIVI PRIZORI NA DUNAVSKOM KEJU: Reka nanosi mrtve životinje, ptice, ribe, pacove…

13 avgusta 2014

smeće-reka-600x383Šetalištem na keju od Marine „Dorćol“ do Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“, širi nesnosan smrad. Reka na obalu nanosi mrtve životinje, ribe, ptice, čak i pacove, nameštaj, frižidere, televizore, buriće, plastične flaše…

Slična situacija bila je aktuelna i pre nekoliko dana, kada je rekom Savom tekla „tona“ smeća, na šta su nam u „Beogradvodama“ rekli da stanje ni po čemu nije alarmantno.

– Izjava da je ovo „normalna pojava svaki put kada nadolazi nivo vode je apsolutno netačna“. Skoro 30 godina živim ovde i istina je da svaki put voda nanese izvesnu količinu smeća, ali ni približno ovome. Više puta smo se i organizovali samoinicijativno i čistili obalu. Kao sportski ribolovac i ljubitelj reka, moram da reagujem na način na koji se saniraju posledice majskih poplava, kao i na način na koji se čisti priobalje i priprema teren za „Beograd na vodi“ – napisao je Božić u mejlu upućenom redakciji, dokumentujući sve to fotografijama.

On kaže da se „đubre naneto na obalu se konstantno samo gura nazad u vodu, kanali se ponovo zatrpavaju i pune đubretom, a problem ostaje i postaje sve veći“.

U „Gradskoj čistoći“ ističu da čišćenje marine na Dorćolu nije u njihovoj ingerenciji, a da su priobalje na Novom Beogradu nakon poplava čistili u vanrednoj akciji.

U „Beogradvodama“ nisu odgovarali na pozive.

(Blic)

KOMENTARI2 komentara

  1. Den says:

    U normalnoj zemlji to je strogo kazljivo, pitate se kako uhvatiti pocinioce , pa ima mali milion nacina , samo ljudi trebate raditi i nema kumova brace rodbine , svima ce doci sve to na naplatu jednog dana...

  2. Za Srbiju says:

    Fotografija prikazuje Srbiju. To je Srbija danas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *