ЈЕЗИВО ПРЕДВИЂАЊЕ: Док Украјина гомила трупе ка Донбасу, Мађарска и Пољска гомилају трупе ка Украјини – ОВО ЋЕ СЕ ДОГОДИТИ…

ЈЕЗИВО ПРЕДВИЂАЊЕ: Док Украјина гомила трупе ка Донбасу, Мађарска и Пољска гомилају трупе ка Украјини – ОВО ЋЕ СЕ ДОГОДИТИ…

1 новембра 2021

Украјинске власти врше последње припреме за наставак ратних дејстава у Донбасу, пошто ће само такав приступ омогућити актуелним властима земље да задрже свој утицај.Познати руски политиколог (рођен у Украјини, живи у Русији), колумниста новинске агенције “Россия сегодня”, Ростислав Ишченко дошао је до овог закључка након анализе најновијих акција Kијева.

Ишченко је у интервјуу за информативни портал Украина.ру указао на факторе који указују на скору ескалацију сукоба у региону, а такође је објаснио на шта се спремају суседне земље Украјине.

Ростислав Ишченко је пре свега скренуо пажњу на то да ће Украјина ускоро изазвати војни сукоб великих размера на истоку земље.

Овај приступ је неопходан председнику земље Владимиру Зеленском и његовим сарадницима како би задржали власт и подигли рејтинг уочи предстојећих избора.

Међутим, Kијев уопште не размишља о последицама својих одлука, пошто ће ескалација рата у Донбасу, Украјину довести до страшних последица.

Према мишљењу политиколога, Украјина ће се, пошто је започела ратна дејства на истоку земље, вероватно суочити са озбиљним геополитичким потешкоћама.

Дакле, ситуацију могу искористити суседне земље, које желе да одвоје украјинске регионе, а такође планирају да врате читаве регионе под своју контролу.

Ишченко је напоменуо да се Мађарска, посматрајући шта се дешава у Донбасу и одлуке Kијева у вези са ситуацијом у Донбасу, већ организовала и покренула груписање трупа до границе са Украјином.

Такве мере су због чињенице да Будимпешта чека погодан тренутак да оствари сопствене геополитичке циљеве везане за повратак својих историјских територија које су силом припојене Украјини.

„Мађарска је повукла трупе на источне границе. Јасно је да се Мађарска не спрема за напад на Русију или Kину, већ се спрема да реши проблеме у Украјини ако до њих дође. Пољска је такође концентрисала велику групацију трупа на својим источним границама“, из истих разлога као и Мађарска, истакао је експерт.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI9 коментара

 1. doktrina soka says:

  Svakom svoje,raspao se SSSR TAKO IDE I Ukrajina,zato je Poljska izasla iz EU. da moze po svoj deo teritorije. Putin je Ukrajinu dao na licitaciju,sad il nikad. A jeste fakin.

  • independent says:

   Madjarskoj je oduzeta i Vojvodina.Da se to ne zaboravi.Ako krene vracanje otetih teritorija nece se zaustaviti samo na ukrajini.

   • Ivana says:

    Da vratit će se Krajina kad tad.

   • bilje says:

    Posto je Dunđerski bio vlasnik preko 70% zemlje,Vojvodina je prisajedinjena Srbiji...

  • Željko says:

   Srbiji je pripojena mađarska Vojvodina 1918., zar ne?

 2. milorad says:

  ukrajina će pasti pod stranu okupaciju NATO saveza a kao glavni okupaci0oni korpus biće tu poljaci ali i ostali susedi po principu "zaštite" manjina a u kijevu će biti punokrvna marionetska vlada nešto kao svojevemeno vlada južnog vijetnama ili danas južnokorejska vlada ali marionetska vlada u ukrajini će imati daleko manje uticaja i jedini zadatak će im biti ugnjetavanje ruskog stanovništva u ukrajini i priprema opšteg napada NATO na rusiju sa teritorije ukrajine koja u suštini neće ni postojati realno kao država.Sve ovo može vrlo uskoro da počne i ako se ukrajinska armija pobuni i okrene protiv mafijaša i saradnika stranih okupacionih sila u kijevu uleteće NATO u ukrajinu a to može da okine i rusku ofanzivu,čak mislim da bi rusi morali da ulete u tom slkučaju i odbiju apetite lešinara na sopstvenu teritoriju i stanovništvo u ukrajini makar to bio i sv.rat.Videćemo, ali neće biti dobro sigurno.

 3. Strsljen says:

  Rokaj....od Milvokija do Tokija. Kad ce vise ...pa kom opanci kom obojci.

 4. Зунзара says:

  То не мора да буде тако, може бити пропаганда уперена на Украјинце. А логично је да гомилаш снаге у правцу могућег рата. НАТО ће од свих тражити учешће.

  • Duca says:

   Upravo tako, a webtribune je pouzdan izvor informacija koliko i SNN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u