ЈЕЗИВО ПРЕДВИЂАЊЕ: Док Украјина гомила трупе ка Донбасу, Мађарска и Пољска гомилају трупе ка Украјини – ОВО ЋЕ СЕ ДОГОДИТИ…

JEZIVO PREDVIĐANJE: Dok Ukrajina gomila trupe ka Donbasu, Mađarska i Poljska gomilaju trupe ka Ukrajini – OVO ĆE SE DOGODITI…

1 novembra 2021

Ukrajinske vlasti vrše poslednje pripreme za nastavak ratnih dejstava u Donbasu, pošto će samo takav pristup omogućiti aktuelnim vlastima zemlje da zadrže svoj uticaj.Poznati ruski politikolog (rođen u Ukrajini, živi u Rusiji), kolumnista novinske agencije “Rossiя segodnя”, Rostislav Iščenko došao je do ovog zaključka nakon analize najnovijih akcija Kijeva.

Iščenko je u intervjuu za informativni portal Ukraina.ru ukazao na faktore koji ukazuju na skoru eskalaciju sukoba u regionu, a takođe je objasnio na šta se spremaju susedne zemlje Ukrajine.

Rostislav Iščenko je pre svega skrenuo pažnju na to da će Ukrajina uskoro izazvati vojni sukob velikih razmera na istoku zemlje.

Ovaj pristup je neophodan predsedniku zemlje Vladimiru Zelenskom i njegovim saradnicima kako bi zadržali vlast i podigli rejting uoči predstojećih izbora.

Međutim, Kijev uopšte ne razmišlja o posledicama svojih odluka, pošto će eskalacija rata u Donbasu, Ukrajinu dovesti do strašnih posledica.

Prema mišljenju politikologa, Ukrajina će se, pošto je započela ratna dejstva na istoku zemlje, verovatno suočiti sa ozbiljnim geopolitičkim poteškoćama.

Dakle, situaciju mogu iskoristiti susedne zemlje, koje žele da odvoje ukrajinske regione, a takođe planiraju da vrate čitave regione pod svoju kontrolu.

Iščenko je napomenuo da se Mađarska, posmatrajući šta se dešava u Donbasu i odluke Kijeva u vezi sa situacijom u Donbasu, već organizovala i pokrenula grupisanje trupa do granice sa Ukrajinom.

Takve mere su zbog činjenice da Budimpešta čeka pogodan trenutak da ostvari sopstvene geopolitičke ciljeve vezane za povratak svojih istorijskih teritorija koje su silom pripojene Ukrajini.

„Mađarska je povukla trupe na istočne granice. Jasno je da se Mađarska ne sprema za napad na Rusiju ili Kinu, već se sprema da reši probleme u Ukrajini ako do njih dođe. Poljska je takođe koncentrisala veliku grupaciju trupa na svojim istočnim granicama“, iz istih razloga kao i Mađarska, istakao je ekspert.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI9 komentara

 1. doktrina soka says:

  Svakom svoje,raspao se SSSR TAKO IDE I Ukrajina,zato je Poljska izasla iz EU. da moze po svoj deo teritorije. Putin je Ukrajinu dao na licitaciju,sad il nikad. A jeste fakin.

  • independent says:

   Madjarskoj je oduzeta i Vojvodina.Da se to ne zaboravi.Ako krene vracanje otetih teritorija nece se zaustaviti samo na ukrajini.

   • Ivana says:

    Da vratit će se Krajina kad tad.

   • bilje says:

    Posto je Dunđerski bio vlasnik preko 70% zemlje,Vojvodina je prisajedinjena Srbiji...

  • Željko says:

   Srbiji je pripojena mađarska Vojvodina 1918., zar ne?

 2. milorad says:

  ukrajina će pasti pod stranu okupaciju NATO saveza a kao glavni okupaci0oni korpus biće tu poljaci ali i ostali susedi po principu "zaštite" manjina a u kijevu će biti punokrvna marionetska vlada nešto kao svojevemeno vlada južnog vijetnama ili danas južnokorejska vlada ali marionetska vlada u ukrajini će imati daleko manje uticaja i jedini zadatak će im biti ugnjetavanje ruskog stanovništva u ukrajini i priprema opšteg napada NATO na rusiju sa teritorije ukrajine koja u suštini neće ni postojati realno kao država.Sve ovo može vrlo uskoro da počne i ako se ukrajinska armija pobuni i okrene protiv mafijaša i saradnika stranih okupacionih sila u kijevu uleteće NATO u ukrajinu a to može da okine i rusku ofanzivu,čak mislim da bi rusi morali da ulete u tom slkučaju i odbiju apetite lešinara na sopstvenu teritoriju i stanovništvo u ukrajini makar to bio i sv.rat.Videćemo, ali neće biti dobro sigurno.

 3. Strsljen says:

  Rokaj....od Milvokija do Tokija. Kad ce vise ...pa kom opanci kom obojci.

 4. Zunzara says:

  To ne mora da bude tako, može biti propaganda uperena na Ukrajince. A logično je da gomilaš snage u pravcu mogućeg rata. NATO će od svih tražiti učešće.

  • Duca says:

   Upravo tako, a webtribune je pouzdan izvor informacija koliko i SNN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *