ЈЕЗИВО ПРИЗНАЊЕ КАРЛЕ ДЕЛ ПОНТЕ: Нервирало ме је што је Слободан Милошевић дочекао тако лаку, лагану смрт…

JEZIVO PRIZNANJE KARLE DEL PONTE: Nerviralo me je što je Slobodan Milošević dočekao tako laku, laganu smrt…

15 juna 2021

Bivša glavna haška tužiteljka za nemačke medije, između ostalog, odgovorila i na pitanje da li se nekadašnji predsednik SRJ u Ševingenu otrovao tabletama.Karla del Ponte odgovorila na pitanje kako se osećala kada je čula da je nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević preminuo 11. marta 2006.

– Bila sam jako besna! Žrtve i ožalošćeni nisu bili u mogućnosti da vide kako Slobodan Milošević odgovara za svoje zločine. Uz to, nerviralo me je što je dočekao tako laku, laganu smrt. Samo je zaspao i nikada se nije probudio.

Ovim rečima je bivša glavna tužiteljka Tribunala u Hagu Karla del Ponte odgovorila na pitanje kako se osećala kada je čula da je nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević preminuo 11. marta 2006. u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu, ne dočekavši kraj sudskog procesa.

U velikom intervjuu koji je Karla del Ponte dala novinaru Filipu Hedemanu za nemački list Frankfurter rundšau otkrila je konačno šta je u svojstvu tužiteljke osećala prema Srbima, u prvom redu prema Slobodanu Miloševiću.

Pogled koji ubija

Upitana kako joj je bilo kada se prvi put suočila sa njim, Del Ponteova je navela:

– Milošević se uvek ponašao kao predsednik, čak i kada uopšte više nije bio predsednik i bio je u pritvoru. Ponašao se ponosno, arogantno, nesavesno i prezirno. Rekao mi je da ne priznaje ni sud ni mene kao glavnog tužioca.

Da je pogled mogao da ubije, ubio bi me gledajući me u sudnici. Na početku svakog suđenja, predsedavajući sudija ga je uvek pitao: “Kako ste, gospodine Miloševiću? Kako se osećate?” To me ljutilo! Nije me bilo briga kako je Miloševiću. Zanimali su me zločini koje je počinio.

(objektiv.rs)

KOMENTARI15 komentara

 1. Istina says:

  Zanimaju li te zlocini koje ste pocinili nad Indijancima? Nadam se da ces se naci pored svog satane I vjecno gorjeti u paklu.

  • doktrina soka says:

   MILOSEVIC JE LAGANO UMRO,JER JE ZASLUZIO TAKVU SMRT,A TI KARLA ,KOLIKO JE ON BIO U SEVENINGENu TOLIKO CES LEZATI I MASTITI KREVET I BOGA MOLITI DA UMRES,ALI SMRT TI NECE DOCI, DOK SE NE ISKUPIS ZA SVOJE ZLOCINE I TVOJE ZLOCINACKE BRATIJE,KOJE STE NANELI srpskom narodu NATO BOMBARDOVANJEM. FUKARO I LOPOVE BELOSVETSKI.

   • Srbija cveta says:

    Čak i kada bi mogla da se iskupi na ovom svetu ona to neće moći u pravednom Božijem carstvu kada će svako od nas dobiti po delima svojim.

  • Suzuki Vitara says:

   Karla draga, nadamo se da ces zato ti imati dugu i bolnu smrt. Zivela, dok se ne raspala.

   • Beli Orao says:

    Vještica iz Ženeve će da živi vrlo dugo , možda će da plati anđele smrti da joj daju inekciju da ode na onaj svijet , pošto je to dozvoljeno u Švicarskoj zakonom !

 2. Gagi says:

  "Bila sam jako besna! Žrtve i ožalošćeni nisu bili u mogućnosti da vide kako Slobodan Milošević odgovara za svoje zločine". GRESKA tuziteljko. Svi su videli kako Sloba odgovara i kako su svedocili (odgovarali) tvoji svedoci. Onom siptaru je sva kosulja bila probijena od mitraljeskih kursuma a on ostao ziv da svedoci. Sve smo videli i culi, jedino cekamo da vidimo kada cete vi odgovarati, mozda to ne docekamo na ovom svetu. Videcemo se onda na onom drugom svetu, vase trajno zasluzeno boraviste je lepo opisao Dante, docek su vam vec organizovali, nestrplivo cekaju da stignete.

 3. spira says:

  Ne boli svaka bolest

 4. Ivana says:

  Katolibanka i satanistica živo zlo.

 5. Milutin says:

  Za zločine Haškog Tribunala, pa i karle del ponte, neće suditi zemaljski sud već onaj nebeski, bezkonačni. Koliko će samo trajati njima izrečene kazne!!??

 6. Nikola Virijević, Kuršumlija says:

  Veštica ostaje veštica, što bi naš narod rekao: vuk dlaku menja - ćud nikako, a njoj kao pravniku nije jasno da Milošević niti je nalogodavac, a još manje izvršilac bilo kog zločina. U njenom pogledu, kada već govori o Miloševićevom, neka se samo pogleda u ogledalu (sumnjam da bi smela to da učini) očigledna je zloba i pakost. Kao pravnik mora znati koja su obeležja državnosti i da je svaka, iole istinska država, dužna da spreči atak na svoju suverenost i borbu protiv terorizma. Samo da je podsetim na činjenicu da je u SB pri UON pokret UČK proglašen za terorističkom. Ne verovatna mi je činjenica da sam onemogućen da lično sa njom konverziram, pa redakciji ostavljam svoj i-mejl na raspolaganju monstrumu u ruhu Karle del Ponte za svaki vid prepiske i sučeljavanju mišljenja. Za uzvrat njenoj mržnji, sarkazmu i zlobi, želim joj miran i dug život pod uslovom da ima mirnu i čistu savest.

 7. Gospodi Pomiluj says:

  Karla ili je to bio Karlo, ko će ga znati je u stvari spodoba-patuljak prema našem velikanu Slobodanu. Neće ona nikada ni shvatiti šta je činila i učinila. Hteli su da ga truju lagano ali Bogu hvala, sam Bog ga je oslobodio te patnje.

 8. ko says:

  Fasisticka kurvetino izgleda da te je Hitler napravio. Gorila u paklu i u najtezim mukama umirala polako. Ti si to zasluzila !!!

 9. Darko says:

  Ovo nije žena, ovo je djavo, monstrum i ništa sto liči na čoveka.

 10. test01 says:

  Sam nacin izrazavanja nam govori o kakvoj osobi se radi. Srbi su krivi sto su dopustili tu farsu sa ovim laznim sudom koji je stvoren da bi optuzio Srbe i stalno vrsio pritisak. Milosevicu je trebalo suditi ali u Srbiji !

 11. Gagi says:

  test01... Nisi u pravu. Srbi nisu nizasta krivi jer ako si primetio, Srbi nemaju vlast u ovoj drzavi od 1918 god. tada nam je oteta drzava a to je pecatirano 45-e god. Produzetak te okupatorske agonije je nastavljen 2000-te god. To uostalom puno puta opsirno obrazlaze Jovan u svojim komentarima. Malo je danas Srba da bi imali svoju drzavu i vodili racuna o njoj a narocito da sude i presudjuju. Mi imamo kolektivnu fatamorganu gde nam se pricinjava da je ova drzava Srpska i da mi tu nesto mozemo. Jedva smo uspeli za ove desetine decenija da dignemo par Srpskih spomenika i to se uradilo jedva i sa teskom mukom, urlikanje protivnickih hijena se cuo do svemira.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *