Jezivo: Sajt sa poslednjim rečima osuđenika na smrt

Jezivo: Sajt sa poslednjim rečima osuđenika na smrt

8 jula 2013

Teksas1 - youtubeOd kada je u Teksasu 1982. godine ponovo uvedena smrtna kazna, beleže se poslednje reči zatvorenika osuđenih na smrt, prenosi “Index.hr“ . One su sada i objavljene na internet stranici teksaškog Odelenja za pravosuđe, gde su pažljivo sortirane po imenu, broju i datumu, piše Dejli mejl. Naime, u Teksasu se smrtnom kaznom kažnjava više ljudi nego u bilo kojoj američkoj saveznoj državi. Izjave mogu da posluže i kao uvid u širok spektar ponašanja u poslednjim trenucima života osuđenika.

Mnogi to koriste kako bi još jednom naglasili svoju nevinost, drugi se izvinjavaju, a postoje i oni koji prihvataju svoju kaznu i priznaju krivicu. Kao što je bilo i za očekivati ima tu i poruka različitim bogovima i božanstvima, ali i onih koji kažu da su svoje odslužili, uzorno se ponašali i kako osećaju da je kazna koja će ih snaći neprimerena.

“Skoro devet godina razmišljao sam o smrtnoj kazni, da li je to dobro ili loše, i nemam odgovor. Ali ne mislim da će svet biti sigurnije mesto bez mene“, napisao je Džefri Douti, pogubljen 2001. godine.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *