JOHANES HAN PONOVO PRETI SRBIJI: Srbija mora da uvede sankcije Rusiji

JOHANES HAN PONOVO PRETI SRBIJI: Srbija mora da uvede sankcije Rusiji

14 novembra 2014

Hearing of Johannes HahnEvropski komesar za susedsku politiku i proširenje EU Johanes Han apelovao je danas na Srbiju da podrži sankcije Unije prema Rusiji.

„Kad Srbija postane članica EU moraće da se usaglasi sa našom spoljnom politikom i odlukama“, rekao je Han.

Han inače 20. novembra dolazi u prvu posetu Beogradu.

On je, u razgovoru sa novinarima u Briselu, kako prenosi APA, rekao da Srbija“ima sopstvenu istoriju i odnose sa Rusijom, ali da se u određenom trenutku mora odlučiti“.

Han je dodao da o tempu pristupanja odlučuje zemlja kandidat sama kroz svoje reforme.

„Pri tom se radi manje o preuzimanju prava EU, već o promeni kulture i razmišljanja, kao i o dokazu da su promene održive“, naglasio je on.

Han je ocenio da je Rusija sve više u izolaciji i da predsednik Vladimir Putin mora sam da odluči kako će nastaviti, jer sopstvenu zemlju sankcioniše i sve više izoluje. Sankcije su, prema njegovim rečima, pokazale dejstvo na ekonomski i finansijski razvoj Rusije.

On je istovremeno izrazio nadu da će se Rusija vratiti za pregovarački sto i u sopstvenom interesu ponovo postati punopravni član međunarodne zajednice. Evropa, kako je dodao, mora ostati čvrsta, ujedinjena i jasna.

Situacija u Ukrajini se pogoršava iz dana u dan, rekao je Han, dodajući da nije samo reč o vojnom konfliktu na istoku, već o situaciji u celoj zemlji, pošto se konflikt odražava na celu državu.

KOMENTARI5 komentara

 1. Rade Bukarar says:

  koji si ti moj da jednoj suverenoj zemlji naredjujes sta ce raditi

 2. Gojko says:

  Johanes tornjajse tamo odaklesi i dosao na svet,oces da nam naredis da sutra ratujemo protiv Rusije da ispunjavamo vase zelje.

 3. jugoslav mitic says:

  u ovakav brlog nas gura vucic,bednik kao i svi drugi evro ludaci

 4. vlada says:

  Ovaj bolje da se malo raspita o nama Srbima. Mi smo takvi da kad nam kazu da nesto moramo, bas onda necemo nikako. Zato majstore, najbolje je da ni ne dolazis ako ne znas gde dolazis. Jedno da nas ova EU uvlakacka vlast ne uvuce u tu glupost.

 5. icolos says:

  a kada ćemo biti članovi EU? Nikada, naravno, Tako da ćemo tada i uvesti sankcije Rusima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *