ЈОХАНЕС ХАН: Србија мора да уведе санкције Русији

JOHANES HAN: Srbija mora da uvede sankcije Rusiji

27 marta 2015

????????????????????????????????????????????????Komesar Evropske unije Johanes Han – odgovarajući na pitanje poslanika evropskog parlamenta Urmasa Paeta – izjavio je da je i Srbija dužna da uvede ograničenja u odnosima sa Rusijom i da ih uskladi sa merama EU.

Han je pritom naglasio da EU računa da će Srbija, na svom putu ka Uniji, uskladiti svoje pravne akte sa aktima EU. Pritom je podvukao da se usklađivanje takođe tiče zajedničke spoljne politike i politike bezbednosti i sa njima povezanih pravnih akata.

Ukazao je poslanicima da će usklađenost mera Srbije sa merama EU biti proveravana u 31. poglavlju pregovora pod nazivom „Spoljna politika, politika bezbednosti i odbrane”.

Obrazlažući sopstveni zahtev, Paet je istakao da svaka zemlja-kandidat za članstvo u EU, pa i Srbija, mora poštovati vrednosti Evropske unije, a politika Srbije prema Rusiji se „razlikuje od politike EU”.

„Srbija se nije priključila sankcijama EU protiv Rusije zbog krize u Ukrajini. Osim ovoga, ukazao je Paet, Srbija je sredinom decembra prošle godine sa Rusijom organizovala zajedničku vojnu vežbu pored granica Hrvatske koja je članica i EU i NATO”.

KOMENTARI3 komentara

  1. pravdaa says:

    Srbija nikada neće biti članica Fašističke EU.

  2. Dušan says:

    referendum za (ne)ulazak Srbije u zloglasni nato i eu!

  3. marko says:

    SMATRAM DA JE EVROPA OTISLA U FASIZAM STO ZNACE SANKCIJE NEKOM UNISTENJE NARODA posto putin nije rusija vec jedinstvena rusija pravedna rusija i komunisticka partija tvore vlast a za voe stranke glasovalo 90 5 rusa znaci europa zeli unistenje rusije ekonomski jer ne moze vojno TO JE FASIZAM KAD JA ZELIM DA TVOJE DETE NE JEDE NEMA NOVCA ITD STO NAPRAVITI rusija mora iako u politiic ne smes ostre mere prvo zabraniti letove europi i americi civilene pod nikkavu cenu ne dozvoliti preko rusije prebacivanje natoa iz afganistana nek stoka stoji tamo gde jeste dok ih talibani ne pokolju oni su ih stvorili.Pod hitno uvesti zabranu sirovina europi ima se kome prodati indiji kini vijetnamu sj koreji iranu singapuru indoneziji i to celika aluminja bakra ielemenata treceg periodnog siistema znaci nema prodaje germanija silicija ako hoces mobitel kupi ga or rusa ne praviti i tv samo gotovo proizvode prodati europi ako hoce takode delove za avione civilne ne prodavati europi n i americi vec gotovoe avione ako zele kupiti AKO RUSIJA OVAKO UDARI NA EUROPU ONDA JE NJEZINA INDUTRSIJA 70 5 GOTOVOA NEK NABAVE KAD MOGU SIROVINE DRUGDE UVLEIKIM KOLICINAMA NE MALIM DA.Jer produzenje sankicja eruope iamericke je zlocinacki cin i koja je potvrda toga samo jedna pokusaj unitenja rusije rtok trajanja sankcija 30 godina srbiju su bile 8 rusiji ce 30 sigruno rusija tu nema sto vise cekati cene gasa pream europi udvostruciti i utrostruciti i sto pre prema indiji raditi gasovod i kini duzi.TAKODER RUSIJA NE SME UGALJ IZVOZITI EUROPI JER ONAJ TKO TE ZELI UNISTITI DAVATI MJU GORIVA ZNACI BITI LUD AKO FASIZAM POSTOJI U EVROPI U PARLAMENTU ONDA SE PROTIV NJEGA BORI MACEM I I SIROVINAMA I VOJSKOM

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *