ЈОКИЋ НЕ ЗАБОРАВЉА ОДАКЛЕ ЈЕ! Причао Американцима о бомбардовању Србије!

JOKIĆ NE ZABORAVLJA ODAKLE JE! Pričao Amerikancima o bombardovanju Srbije!

15 februara 2017

160926-NUGGETS-PRESS-DAY-KEVINJBEATY-13

Srpski košarkaš Nikola Jokić osvojio je Ameriku. Tamošnju javnost zanima gde je i kako odrastao centar Denver Nagetsa, najveći hit ove sezone NBA lige.

Jokić je govorio za čuveni američki „Bličer riport“, koji je na početku podsetio da je Somborac spavao u vreme kada je draftovan i da je, kada ga je brat pozvao da proslave to što ga je Denver izabrao, rekao da ga puste da nastavi da spava.

Nikola sada živi sa starijom braćom, Nemanjom i Strahinjom, i devojkom Natalijom Maćešić, koju poznaje iz rodnog Sombora.

„Natalija često kuva, ali sam tip za ćevape“, kaže Jokić dok „Bličer report“ objašnjava da su ćevapi u stvari „srpske kobasice“.

Zatim se prisetio dečačkih dana.

„Nastavnici u školi su me voleli jer sam se stalno šalio. Voleo sam matematiku i istoriju. Fizičko nisam voleo. Dok sam bio u srednjoj školi nisam mogao da uradim nijedan sklek“, priseća se Jokić.

Ne krije da ga drma nostalgija.

„Sada bih otišao kući… Ja sam treće dete i nekako sam bliži s roditeljima nego što su starija braća“, nastavio je Nikola priču dok Nemanja i Strahinja negoduju, a onda dodao:

„Kad završim karijeru vratiću se u Sombor, jer je tamo sve supersporo i imam sve što mi treba“.

Neizbežna tema je i NATO bombardovanje 1999. godine.

„Pamtim sirene, skloništa, nestanke struje… Takoreći, živeli smo u mraku, jer u devet sati uveče svetla su se gasila“.

On je dodao da sa svim kolegama sa prostora nekadašnje SFR Jugoslavije ima dobar odnos.

„Mnogi se i ne sećaju rata… Među nama nema mržnje. Verujem da ni među ljudima u našim državama nema mržnje, jer to je rat, nema veze s običnim ljudima“, zaključio je Nikola Jokić.

(Kurir)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *