„ЈОШ 2016. САМ УПОЗОРАВАО ТРАМПА НА ПАНДЕМИЈУ“ – Бил Гејтс шокирао признањем

„JOŠ 2016. SAM UPOZORAVAO TRAMPA NA PANDEMIJU“ – Bil Gejts šokirao priznanjem

13 maja 2020

Osnivač Majkrosofta i multi-milijarder Bil Gejts rekao je da je pokušao upozoriti novoizabranog predsednika Donalda Trampa na opasnosti od velike pandemije virusa ubrzo nakon predsedničke trke 2016. godine, ali napomenuo je da se oseća krivim što nije to uradio još glasnije.

„Odabrao sam, kad sam se sreo sa ljudima s vrha, u Evropi, SAD-u, širom sveta, da razgovaram o ovom riziku od pandemije“, rekao je za Vol Strit žurnal u intervjuu objavljenom u ponedeljak, objašnjavajući da je čak izneo slučaj američkom predsedniku tokom sastanka u decembru 2016. u Tramp Taueru.– Osećam se užasno. Smisao razgovora bio je da bismo mogli preduzeti mere i umanjiti štetu… Voleo bih da sam učinio više da skrenem pažnju na opasnost – kazao je Gejts.

On kaže da je, iako su se mnogi svetski lideri u principu slagali sa njegovim savetima, malo ko preduzimao bilo kakvu akciju da se pripremi, što ga je navelo da sam počne da traži potencijalna rešenja.

„Kad god bih vas pitao o respiratornim virusima, na primer, koliko je važno izolovati škole, koliko daleko virus može da se prenosi, pa čak i … da li maske zapravo pomažu ili ne?“ – na takva pitanja nije bilo preciznih odgovora, rekao je.

Kroz Fondaciju Bil and Melinda Gejts, osnovanu 2000. godine, tehnološki preduzetnik i njegova supruga obratili su pažnju na brojne zdravstvene krize širom sveta, uključujući finansiranje lečenja ebole i virusa Zika, a sada ublažavaju efekte Kovid19.

Fondacija je izdvojila oko 250 miliona dolara za borbu protiv bolesti – koju Gejts naziva „najdramatičnijom stvari u mom životu“ – sa nadom da će konačno naći vakcinu.

„Svaki dan pomislimo – ponestaće nam staklenih bočica!“ rekao je, opisujući svakodnevne zadatke koje obavljaju u potrazi za lekom.

„Možda mislite da je to jednostavan deo, ali niko nikada nije napravio 7 milijardi vakcina.“

Neki kritičari optužuju milijardera da ima preveliki uticaj na globalnu zdravstvenu zajednicu, prebacuju mu da odlučuje koje će bolesti imati prioritet nad drugima, piše RT.

Ali Majkrosoft-mogul je insistirao na ovome: „Sve što radimo je da trošimo svoj novac i delimo svoje mišljenje“, dodajući: „Ne donosimo odluku na kraju dana mi, već neko drugi.“

KOMENTARI7 komentara

 1. padre says:

  Ma ko si ti, da upozoravaš nekog ko pojma nema o ničemu o stvari, o kojoj ti pojma nemaš!Ili si ti sad odjednom svetski autoritet na području epidemilogije i virusologije?

 2. Evanđelje says:

  Pa ja lepo pričam da čika billy ništa ne krije već godinama, on sve to lepo javno iznosi jer zna da će biti šef samoproglašene Duboke država od 500 miliona stanovnika na čitavom ispražnjenom svetu. Takva je sudbina i niko mu ništa ne može, staze su mu utabane i svi ga slušaju. E sad, jedino što gospod Bog neće sve to tako da mu dopusti i on će polomiti svoje zube o planetu zemlju. A kako će biti? To piše u Svetom Pismu, doći će Gospod sa mirijadama vojske nebeske i vladaće pravedno, obnoviće svoje carstvo i svako od nas će dobiti po delima svojim, biće vaskrsa svih pokoloenja i svako će se javiti na sudu Božijem da primi kako je u telu činio.

 3. Slobodanka says:

  "Možda mislite da je to jednostavan deo, ali niko nikada nije napravio 7 milijardi vakcina.“ Ovaj se baš namerio da što više zaradi, kao super robot.

  • Cov Execution says:

   E blago nama, nije njemu problem da zaradi, zaradio je on sve što je mogao do sada, nego gleda da potroši bogatstvo a da tih 7 milijardi vakcinisanih nestane sa zemlje. Ako gledaš njegove javne prezentacije a bilo ih je godinama i na YT videćeš kako je on izračunao da čovek za života napravi ugljeni otisak za sobom od 50 tona ugljenika i kako je čovek najveći zagađujući problem na planeti koga zemlja više ne može da podnese.

   • Slobodanka says:

    Još će on zaraditi i potrovaće nas kao miševe. Poznat je plan da vakcine, tih 7 milijardi vakcina koje bi Gejts da proizvede, prodaće tako što će zadužiti države poslušnih vlada širom sveta. Dakle kakvo god otrovno djubre da proizvede, Gejts će još uvećati svoje bogatstvo. Zbog značajnog uvećanja svog bogatstva on opsednuto govori o značaju proizvodnje tih 7 milijardi vakcina, a kakve će efekte na ljudsku populaciju one ostaviti to je posebna priča.

 4. test01 says:

  Koji je ovo gmaz,znali su posto su stvorili virus i planirali sve ovo pre toga. Kada im nije uspelo da sruse Trampa onda su pustili ovaj virus i pokrenuli sve svoje NVO organizacije, medije i marionetske rezime da objave pandemiju i sruse svetsku ekonomiju. Hteli su da sruse i Trama i Putina ! Treba ih sve pohapsiti i osuditi za bioloski rat protiv svetske populacije. Oni su gori od fasista.

  • Crni George says:

   Treba konačno da shvatimo da Tramp ni u jednoj priči danas i u nijednom slučaju ne može da bude pozitivac u ovom filmu. On je zapravo njihov čovek, ali je tu da maže oči čitavom svetu i pri tome da izvuče konačnu korist za buduću državu i NVO. Ako nekom ne možete verovati onda je to Tramp. Možda vam deluje prijateljski i pravedno nastrojen, ali on je upravo težak prevarant i obmanjivač u koži jagnjeta, u datom trenutku videćete kakva je to surova i bez osećajna zver od čoveka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *