ЈОШ 50.000 РУСКИХ ВАКЦИНА СТИГЛО У СРБИЈУ

ЈОШ 50.000 РУСКИХ ВАКЦИНА СТИГЛО У СРБИЈУ

22 фебруара 2021

Нови контингент од 50.000 доза руске вакцине „Спутњик Ве“ стигао је јутрос у Србију, на београдски аеродром „Никола Тесла“.

„Ради се о првој компоненти ове вакцине са којом ће моћи да буде вакцинисано 50.000 људи”, рекао је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.​Он је навео да су вакцине стигле из фабрике „Биокад“ у Санкт Петербургу, где је пре два месеца, у присуству руског државног врха, покренута линија за производњу вакцине „Спутњик Ве“.

„Србија је и даље једина земља у Европи за коју су руске власти одобриле испоруку значајније количине вакцина. То говори о односу који Русија има према својој српској браћи. У Русији се са пажњом и похвалама прати процес вакцинације у Србији који се спроводи под руководством председника Вучића“, рекао је Поповић.

Он је изразио задовољство јер се испорука вакцина из Русије спроводи према договореној динамици.

„Уговорили смо набавку два милиона вакцина из Русије. Очекујем да до краја марта односно током прве половине априла сва уговорена количина вакцина буде испоручена Србији“, рекао је Поповић.

Министар је истакао да ће вакцине које су јутрос стигле у Београд одмах бити допремљене Институту Торлак, одакле ће бити дистрибуиране на пунктове за вакцинацију широм Србије.

Подсетимо, последња испорука руске вакцине Србији била је 9. фебруара када је на аеродром Никола Тесла из Русије стигла трећа партија од 50.000 доза те вакцине.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Nostalgicar says:

    Taman dovoljno da Vucic posalje na poklon po 10.000 Albancima i Hrvatima. Zasto bi srpski neprijatelji placali kad jedan dio mogu da dibiju na polkon od Vucica, Srbi će platiti za njih

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u