ЈОШ ДВА ИМЕНА МАЊЕ на списку држава које су признале Косово

ЈОШ ДВА ИМЕНА МАЊЕ на списку држава које су признале Косово

3 новембра 2017

Косовско министарство спољних послова објавило је ажуриран списак земаља које су признале независност Косова.

Са тог списка су уклоњене Нигерија и Уганда чију писану ноту о признању Приштина никад није добила, пише данас „Коха диторе“.

Њихово признање је објавио садашњи косовски министар спољних послова Беџет Пацоли током другог мандата тадашњег премијера Хашима Тачија 2011. и 2012. године, наводи се у тексту који је објављен у данашњем УНМИК-овом прегледу штампе.

Пацоли је такође најављивао и признање Малија, али име те земље никад није уврштено на званичан списак оних држава које су признале Косово.

Приштински лист јуче је писао да ни девет година након што је прогласило независност, Косово не зна колико је тачно земаља признало његову „државност“.

Подсетимо, да је одлука Суринама да повуче признавање Косова важна и сигнал је да није у питању „једносмерна улица“, рекао је у интервјуу за Б92.нет професор на Универзитету Сент Мери Џејмс Кер-Линдзи.

Како се наводи у ноти Сталне мисије Суринама при Уједињеним нацијама, одлука је донета крајем октобра и то као одговор на прошлогодишњу ноту Србије, али се и даље чека „званичан одговор министарства спољних послова Суринама“.

Иначе, власти у Приштини су поручиле да „није истина да је Суринам повукао признање“, а Дачића су означили као „шарлатана“.

KOMENTARI2 коментара

  1. R.Srpska says:

    U sustini siptare su priznali samo nacisti i fasisti iz USA i EU.

  2. Rastko Vuković says:

    Полако се открива да лаж царује само док се ложи силом и новцем, а да истина испод тепиха увек једнако вреба јер је она неуништива.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u