ЈОШ ЈЕДАН АМЕРИКАНАЦ из украјинске Легије странаца погинуо у борби

JOŠ JEDAN AMERIKANAC iz ukrajinske Legije stranaca poginuo u borbi

26 februara 2023

Dvadesetosmogodišnji Amerikanac Endru Piters poginuo je boreći se u ukrajinskoj Legiji stranaca, preneli su američki mediji.

Obaveštenje o pogibiji američkog vojnika u Ukrajini poslao je njegov otac radiju „Viskonsin“.„Možemo da potvrdimo smrt američkih državljana u Ukrajini. U kontaktu smo sa njihovim porodicama i pružamo svu moguću konzularnu pomoć“, navodi se u saopštenju koje je radiju „Viskonsin“ poslao portparol američkog Stejt departmenta.

Kako prenose američki mediji, porodica sarađuje sa Ambasadom SAD u Kijevu na donošenju njegovih posmrtnih ostataka kući.

Piters je rekao da deli priču o sinu koji se dobrovoljno pridružio ukrajinskoj Legiji stranaca „kako bi podsetio sugrađane Amerikance da rat u Ukrajini ne pogađa samo Ukrajince“.

Međunarodnu legiju u Ukrajini osnovala je ukrajinska vlada početkom 2022. godine.

Endru Piters je odrastao u Viskonsinu i prijavio se za vojsku pre nego što je 2012. godine završio srednju školu. Bio je u Avganistanu 2014. godine, a u novembru se pridružio ukrajinskoj Legiji stranaca.

(RT Balkan)

KOMENTARI3 komentara

 1. Petrovgrad says:

  Nije neka vest. Daj sakupite više podataka, pa nas obradujte . Za jednog nemojte ni javljati. Kad bude 50 i više e to je prava vest. Sreća je kada 500 američkih plaćenika upadne u zasedu Vagnerovaca. Nesreća je kada se pola izvuče. Sreća u nesreći je kad ta polovina naleti na minsko polje.

  • E.Lirsch says:

   E ova ti valja. Svaka ti je ka u Njegosa.

 2. Carnex Pasteta says:

  Nema nista lepse kada cujesh, da amerikanac koji placenik gine za UA. Neka im teska crna zemlja bila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *