Još jedan kosovski Albanac poginuo u Siriji

Još jedan kosovski Albanac poginuo u Siriji

10 avgusta 2014

matosi231Još jedan kosovski Albanac poginuo je boreći se u redovima islamskih ekstremista u Siriji, a reč je o 19-godišnjem Patriotu Matoši iz okoline Gnjilana.

Prištinski mediji pišu da je on svega nekoliko meseci bio pripadnik organizacije „Islamska država“, ali je još pre godinu dana počeo da poziva na džihad.

List „Ekspres“ piše o tom učeniku medrese „Alaud-di“, i o njegovim vezama sa teroristom Lavdrimom Muhadžerijem, kao i sa kontroverznim gnjilanskim imamom Zekerijom Ćazimijem, učiteljem Muhadžerija, prenose beogradski mediji.

Matoši je bio jedan od najaktivnijih džihadista po društvenim mrežama, na kojima je predstavljen nadimkom koji se na albanskom prevodi sa „Dođi u džihad“.

On je u jednoj prilici preko društvenih mreža pretio jednom imamu koji je otvoreno govorio protiv „Islamske države“, napisavši: „Neka me bog odredi da ti odsečem glavu“.

Matoši je ubijen u petak, 8. avgusta, i, kako se navodi po džihadskim forumima, pogođen je snajperom.

Porodica Matoši, iz sela Velikince kod Gnjilana, nije želela da govori za medije, ali su bliski rođaci rekli prištinskom listu da je on bio najbliži saradnik albanskog teroriste Muhadžerija.

O Muhadžeriju su prištinski mediji već izveštavali i objavljivali njegovu sliku kako u ruci držu odsečenu glavu jednog dečaka.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *