ЈОШ ЈЕДАН ПОРАЗ ТРАМПА

JOŠ JEDAN PORAZ TRAMPA

12 avgusta 2019

DONALD Tramp pretrpeo je ozbiljan poraz jer nije uspeo da svog čoveka progura za koordinatora delovanja 16 američkih obaveštajnih službi.

Želeo je da na tom položaju Danijela Koutsa zameni njemu bliski kongresmen-republikanac Džon Retklif, ali se o njegovoj kandidaturi u Senatu SAD nije ni raspravljalo.Tramp je bio prinuđen da za vd koordinatora postavi penzionisanog vice-admirala Džozefa Mekgvajera koji nije njegov prvi i pravi izbor. I da zatraži od Senata SAD da po hitnoj proceduri razmotri njegovu kandidaturu.

Retklif je član kongresnog komiteta za obaveštajne službe, a bio je i državni tužilac Teksasa. On je – tokom cele istrage specijalnog tužioa za „rusko mešanje“ Roberta Milera – bio na Trampovoj strani. Toliko da se nije libio duela sa samim Milerom i pristalicama „ruske zavere“.

Trampovi, a i Retklifovi protivnici, blokirali su njegov izbor tvrdeći da on nije kvalifikovan za funkciju sa koje se rukovodi sa 16 tajnih službi sa godišnjim budžetom od 60 milijardi dolara.

Ukazali su da je Retklif jedini članom komiteta za obaveštajne službe koji nikada nije putovao izvan SAD u inspekciji rada CIA i drugih američkih špijunskih mreža.

Demokrate su Retklifu izvukle „iz arhive“ izjavu da je – dok je bio tužilac Teksasa – za jedan dan uhapsio 300 imigranata.

To je bilo dovoljno da Trampovog kandidata `razapnu` svi američki liberalni mediji.

Retklif je bio prisiljen da sam odustane od kandidature.

Tramp je prvo želeo da njegova zamena bude Pit Hukster, aktuelni ambasador SAD u Holandiji.

On je prethodno bio predsednik senartskog komiteta za obaveštajne službe, gde je razornoj kritici podvrgavao politiku Baraka Obame i Hilari Klinton prema Libiji. čak im je spočitao da je Muamer gadafi trebalo da bude američki saveznik broj jedan, ali su to Obama i Klintonova upropastili. Hukster ih je zbog toga nazvao „kompletnim idiotima“.To je unapred isključilo mogućnost da demokrate glasaju za Hukstera, pa će ga Tramp, najverovatnije, kandidovati za šefa Agencije za unutrašnju bezbednost.

Zato se predsednik SAD `uhvatio` za Mekgvajera, koji je dosad bio na čelu Nacionalnog antiterorističkog centra.

Admiral je počeo karijeru kao obični ronilac-diverzant i uspeo da se uzdigne do načelnika Specijalne pomorske diverzantske komande.

Ni on nije idealna figura za koordinatora špijunskih službi.

Ali, on može proći jer se nikada nije bavio politikom niti se izjašnjavao povodom Milerove istrage.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Cionisti biraju, Tramp posmatra.

  2. Kosovac says:

    Pa naravno da nije lako Trampu u borbi protiv sorošoida ….. Sorošoidi na prvi pogled izgledaju glupo, to je njihov imidž, tako oni umanjuju oprez onih koji ih posmatraju. Inače moram da priznam da su oni vrlo inteligentni. Jedino kada određuju hranu za topove, tu nisu mnogo izbirljivi. ….. I jaki su i hrabri, ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide. I nemilosrdni su prema slabijim, zato im je Čarls Darvin kao neki svetac – veoma se uzbude kada neko napada Darvinizam. Isto su ono što se priča za Engleze: Jačim ližu pete, a slabijim odmah skaču za grkljan. …. Zato bi ipak trebalo ceniti ovu Trampovu borbu, naravno u svakoj borbi nas ne treba iznenaditi i poraz. Treba da nam snagu daje uvek ako nas dušmanin ismejava. I treba prihvatiti činjenicu da je 95% svetske štampe sorošoidan, pa nas ne treba iznenađivati naslovi antisrpski, antitrampovski, antiruski, antinacionalistički, antireligiozni, ….. Treba ih samo konstatovati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *