ЈОШ ЈЕДАН УДАР НА РУСИЈУ: ЕУ повлачи амбасадора из Москве

JOŠ JEDAN UDAR NA RUSIJU: EU povlači ambasadora iz Moskve

23 marta 2018

EU će pozvati na konsultacije svog ambasadora u Rusiji posle afere trovanja bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji.

– Postignut je dogovor da ambasador EU u Moksvi bude pozvan na konsultacije – izjavio je neimenovani evropski zvaničnik posle prvog dana samita EU, što je potom potvrdio holandski premijer Mark Rute.

Evropski lideri optužili su Rusiju da je „vrlo verovatno“ iza trovanja Skripalja i njegove ćerke Julije koji 4. marta u engleskom gradu Solzberiju.

Posle Velike Britabije koja je to već učinila, neke zemlje EU planiraju da proteraju ruske diplomate ili da svoje ambasadore u Rusiji pozovu na konsultacije, rekli su Frans presu izvori bliski samitu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da Moskva „žali“ zbog odluke EU.

– Svakako nam je žao,..i da se takve odluke i procene donose – rekao je Peskov i dodao, kako prenosi Tass da se Moskva ne slaže sa takvom odlukom i ponovio da „Rusija apsolutno i nedvosmisleno“ nije povezana sa slučajem Skripalj.

Rusija nije dobila informacije o incidentu od Velike Britanije i ne zna koje podatke London navodi kada sa evropskim kolegama diskutuje o toj temi, dodao je Peskov.

Skripalj i njegova ćerka Julija 4. marta pronadjeni u nesvesnom stanju na klupi u Salisburiju, nakon čega su hospitalizovani i nalaze se u teškom stanju.

Britanske vlasti optužile su Rusiju za trovanje, što je Moskva odbacila.

KOMENTARI6 komentara

 1. Zoran says:

  EU i nije neka drzava. Svaka drzava posebno ima svoej ambasadore u Rusiji.

 2. Trifun says:

  Udri Rusijo PRVA OVAJ PUT MUNJEVITO! Ne cekaj na hijene rasisticke i zapadne naciste da te podvalama oslabe i napadnu!! UDRI SVOM SNAGOM PRVA OVAJ PUT! Zbrisi te bolesne monstrume i njihove vazale da lica planete! Nema nazad.

 3. Idi begaj:) says:

  Nesto se gadno sprema!Ostanite "budni"!

 4. vindfaker says:

  potopiti ostrvo!

 5. Beli Orao says:

  Onda bi trebalo tri ostrva i jedno poluostrvo potopiti!!! USA-Kanada , Britaniju , Australiju i poluostrvo Evropu!!!

  • Batina says:

   Tacno. Dodati novi zeland.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *